Løb på en verdensrekordrute

Det hele startede, da København var vært for VM Halvmaraton i 2014.

 

Den ypperste verdenselite kom for første gang nogensinde til København for at løbe verdensmesterskaberne i halvmaraton, og vinderen, Bedan Karoki, løb den hurtigste halvmaratontid i verden det år.Tiderne, der blev løbet, vidnede ikke kun om atleternes niveau.

 

Verden opdagede, at København havde en rute i verdensklasse.

 

Året efter fandt den første udgave af Copenhagen Half Marathon sted. Drømmen var, at løbet skulle kunne måle sig med verdens bedste gadeløb og sætte Danmark på verdenskortet.

 

I 2019, efter 5 år, fik København sin første verdensrekord inden for gadeløb. Det var et stort øjeblik, da Kamworor krydsede målstregen i tiden 58:01.

 

Nu ser hele verden med, når startskuddet går på Øster Allé, og du løber ud i Københavns gader på en af verdens hurtigste halvmaratonruter.

CPH Half er kommet på verdenskortet og har på rekordtid fået status som det halvmaraton, hvor man kan løbe en lynhurtig tid.

 

Det gælder både for de allerhurtigste løbere og for dig, der løber dit første eller dit 10. halvmaraton.

 

Gaderne er for en dag ryddet for dig, så du kan få den bedste løbsoplevelse under de bedste forhold. Når verden ser med, kan du lidt mere, end du måske troede.

Copenhagen Half Marathon course

 

En flad rute med bløde sving

 

Ruten til CPH Half er ekstremt flad – ligesom resten af København.

 

Derudover løber man på brede, trafikafspærrede veje, som gør det nemt at få et godt flow i sit løb. Rutens sving er bløde, og der er så få af dem som muligt.

 

Underlaget er 100% asfalt, så du har de bedste forudsætninger for dit løb.

 

Udforsk ruten på det interaktive kort