Løb din bedste tid på en af verdens hurtigste halvmaratonruter

Det hele startede, da København var vært for VM Halvmaraton i 2014.

 

Den ypperste verdenselite kom for første gang nogensinde til København for at løbe verdensmesterskaberne i halvmaraton, og tiderne, der blev løbet, vidnede ikke kun om atleternes niveau.

 

Verden fik øjnene op for, at København har rammerne til en rute i verdensklasse.

 

Kræfterne bag VM Halvmaraton og det tidligere Powerade Copenhagen Half Marathon blev nu samlet med et mål om at skabe et årligt tilbagevendende halvmaraton, der kunne måle sig med verdens bedste løb.

Elitefeltet er netop blevet skudt afsted på Øster Allé. Både kvindernes og mændenes felter havde forinden skabt stor international omtale.

CPH Half er ikke længere et nyt og ukendt navn blandt løbere.

 

Allerede til den første udgave i 2015 slog løbet sit navn fast, da vinderen, Bedan Karoki, løb den hurtigste halvmaratontid i verden det år.

 

Det samme gjorde vinderen det efterfølgende år, James Mwangi Wangari, mens de fem hurtigste mænd løb ind i top 10 over verdens hurtigste halvmaratontider. Og i 2018 satte hollandske Sifan Hassan ny europæisk rekord for kvinderne.

 

CPH Half havde på rekordtid fået status som det halvmaraton, hvor man kan løbe sig ind i verdenstoppen.

 

"CPH Half har fået den status, som Berlin Marathon har på maratondistancen. Det er her, man kommer for at løbe stærkt og sætte ny verdensrekord.”

Henrik Them, elite- og løbeekspert

 

 

En flad rute med bløde sving

 

Ruten til CPH Half er ekstremt flad – ligesom resten af København.

 

Derudover løber man på brede, trafikafspærrede veje, som gør det nemt at få et godt flow i sit løb. Rutens sving er bløde, og der er så få af dem som muligt.

 

Underlaget er 100% asfalt, så du har de bedste forudsætninger for dit løb.

 

Udforsk ruten på det interaktive kort