Udgivet

Niels Büchler havde egentlig besluttet sig for ikke at løbe flere halvmaraton. Men efter at have set live transmissionen af CPH Half ’15 på TV, var han solgt. Det blev til et nostalgisk gensyn med København efter 18 år i Sverige.

Min karriere som løber er ikke fantastisk. Jeg løber mest for at holde kroppen i form, da jeg nu har passeret de 50 år, og der let lægger sig nogle ekstra kilo rundt om maven. Jeg har løbet Göteborgs Varvet (halvmaraton, red.) tre gange. Hver gang har jeg konstateret, at distancen er for lang for min krop, da jeg efter cirka 15 kilometer plejer at få ondt i et af mine knæ, og må gennemføre den sidste del i en meget uskøn stil. Så jeg havde faktisk bestemt, at det var slut med denne distance …

Men så så jeg TV i september forrige år. Der blev CPH Half 2015 transmitteret live. Og jeg var solgt med det samme.

 

Glemte alle tidligere beslutninger og smerter

Så snart det var muligt, tilmeldte mig til løbet i 2016. Bare det at få mulighed for igen at løbe rundt i Københavns gader efter 18 år i udlandet fik mig til at glemme alle tidligere beslutninger og smerter.

Weekenden kom, men ingen i familien var særligt interesseret i at følge med mig til København. Så jeg tog turen ned til byen alene. Jeg overnattede hos min søster, som bor lige om hjørnet til Parken, så det tog ikke lang tid at hente startnummeret på messen. Aftenen før blev en hjemmeaften hos min søster med chokolade som opvarmning.

 

Forbi en masse minder og en fantastisk folkemængde

Søndag morgen var jeg mentalt oplagt til en nostalgisk tur gennem Københavns gader. Jeg følte det næsten som Dan Turéll og hans sidste tur gennem byen – “Gennem Byen Sidste Gang”.

Og jeg blev ikke skuffet…..

Østerbro, hvor jeg er vokset op. Trianglen hvor jeg ventede på bussen, for at køre et stoppested nedad Nordre Frihavnsgade. Forbi Holmens Kirkegård, hvor min mor lå og sendte opmuntrende tanker fra sin gravplads. Forbi Dronning Louise Gården, hvor jeg gik i skolen en kort tid.

Over til Nørrebro, hvor jeg har krydset rundt på cykel tusindvis af gange. Steder, jeg har været til fest; butikker, hvor jeg har købt det ene og det andet i; steder, hvor jeg har mødt masser af godtfolk. Gader, jeg har kørt morgen og aften til og fra Bispebjerg Hospital for at arbejde.

Og til Frederiksberg, hvor jeg havde fornøjelsen af at bo i en lille lejlighed på 50 m2 med petroleumsovn og brusebad i soveværelset. Forbi TV2 Lorry, som faktisk har været i min families eje for mange år siden. Vi har stadig et ordsprog, som kan henledes til den tid: ”Riv haven, Romerdal”.

Hele tiden forbi en masse minder og en fantastisk folkemængde, som bare gav mig gåsehud hele tiden med deres dejlige tilråb og underholdende bands eller DJs.

 

Down Memory Lane i mit herlige København

Min krop narrede mig heller ikke denne gang, men slog til med smerter i knæet ved 16 km. Så min tid blev heller ikke denne gang i nærheden af nogen rekord.

Det betød, at sidste del af turen blev gennemført i et endnu mere adstadigt tempo. Men dette gav mig bare endnu bedre mulighed for at se alle detaljer i mit herlige København.

I skal have et stort tak, for at jeg kunne få lov at få denne tur ned af Memory Lane.

 

Tak for beretningen til Niels Brüchner, som belønnes med et startnummer til CPH Half 2017.