Udgivet

Som det første gadeløb i Norden og et af verdens hurtigste halvmaratonløb har Copenhagen Half Marathon fået tildelt Det Internationale Atletik Forbunds fornemmeste anerkendelse i form af et IAAF Road Race Gold Label.

Allerede i løbets 3. leveår har Copenhagen Half Marathon opnået en placering i den internationale superliga over løb. Den konkrete anerkendelse er et guldlabel fra Det Internationale Atletik Forbund, IAAF, som kun i alt 14 halvmaratonløb i verden har – ud af de mange tusind halvmaratonløb, der hvert år afvikles overalt i verden.

 

IAAF: “Guldet er fuldt fortjent”

Guldet er fuldt fortjent. Copenhagen Half Marathon er på niveau med verdens allermest prestigefyldte løb, bl.a. London, Berlin og New York. CPH Half-arrangørerne har formået at gøre eventen til en begivenhed, som løberne er stolte af at være en del af, og som de taler om før, under og efter løbet, lyder det fra David Katz, der er en af verdens mest anerkendte løbstekniske eksperter.

Katz er tilknyttet IAAF og har næsten 40 års erfaring som teknisk delegeret for bl.a. New York og Boston Marathon. David Katz har de seneste to år overværet og gennemgået Copenhagen Half Marathon for de detaljer, elementer og finesser, der nu har ført løbet op i verdens fornemmeste liga over løb.

Guld har været målet fra starten

Helt fra starten har guld-stemplet været CPH Halfs ambitiøse, men realistiske mål. At tildelingen af Gold Label sker efter blot to år, vidner udover hårdt arbejde også om en enorm energi i den danske løbeverden, fastslår Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, der sammen med Sparta arrangerer CPH Half:

Vi er på mange måder et lille land og et lille marked, men denne seneste anerkendelse er blot med til at bekræfte, at inden for løb er Danmark reelt en stormagt, lyder det fra Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

Fra Spartas direktør Dorte Vibjerg lyder det:

Vi er utroligt stolte af at have opnået guld i løbet af kun tre år. Det er en kæmpe cadeau, der vidner om, at det virkelig er lykkedes os at skabe et unikt event på det danske marked. Et event, der med en række vigtige aktører i ryggen beviser, at København hører til i løbebyernes verdenselite.

En af løbets øvrige partnere, Sport Event Denmark, som arbejder for at tiltrække og organisere store internationale sportevents til Danmark, håber, at guldet vil resultere i en endnu større løbefest:

CPH Half er nu i den meget lille eksklusive gruppe af halvmaratonløb, som har fået tildelt Det Internationale Atletik Forbunds allerfineste udmærkelse, et gold label. Siden Danmark var vært for VM i halvmaraton i 2014, har vi arbejdet på at få netop dette gold label. Vi håber naturligvis på, at det vil give endnu flere deltagere fra både ind- og udland, som kan være med til at skabe en løbefest i hjertet af København, udtaler direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov.

 

Læs også: Historisk CPH Half strøg direkte ind i verdenstoppen

 

Nedenfor: Oversigt over verdens 14 halvmaratonløb, der har opnået IAAF Gold Label.
12-Mar-17 RomaOstia Half Marathon Roma ITALY
19-Mar-17 EDP Half Marathon of Lisbon Lisbon PORTUGAL
01-Apr-17 Sportisimo Prague Half Marathon Prague CZECH REPUBLIC
23-Apr-17 Gifu Seiryu Half Marathon Gifu JAPAN
23-Apr-17 Yangzhou Jianzhen International Half Marathon Yangzhou PR OF CHINA
30-Apr-17 Vodafone Istanbul Half Marathon Istanbul TURKEY
20-May-17 Mattoni Karlovy Vary Half Marathon Karlovy Vary CZECH REPUBLIC
03-Jun-17 Mattoni Ceske Budejovice Half Marathon Ceské Budejovice CZECH REPUBLIC
24-Jun-17 Mattoni Olomouc Half Marathon Olomouc CZECH REPUBLIC
30-Jul-17 Media Maraton de Bogota Bogota COLOMBIA
16-Sep-17 Mattoni Ústí nad Labem Half Marathon Ústí nad Labem CZECH REPUBLIC
17-Sep-17 Copenhagen Half Marathon Copenhagen DENMARK
15-Oct-17 Rock ‘n’ Roll Lisbon Half Marathon Santander Totta RTP Lisbon PORTUGAL
22-Oct-17 Medio Maraton Valencia Trinidad Alfonso Valencia SPAIN

 

Om CPH Half

Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik og Motion
Bidragsyder: Nordea-fonden
Samarbejdspartnere: Sport Event Denmark, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Wonderful Copenhagen og Bevæg dig for livet – Løb
Deltagere: 22.000 heraf 17 pct. udenlandske fra 104 nationer
Dato: Søndag 17. sept. 2017