Udgivet

Signe Amdisen er 30 år og uhelbredeligt syg af kræft. Hun deltager i CPH Half sammen med løbemakkeren Per, som netop er erklæret “rask” efter et sygdomsforløb med kræft og kemoterapi.

30-årige Signe fik i maj 2015 konstateret brystkræft og har været igennem en lang række kemo- og strålebehandlinger de seneste år. Sommeren 2016 fik hun fjernet venstre bryst, og i august 2016 blev hun diagnosticeret uhelbredelig syg af kræft og har siden været i kemoterapi for at holde kræften i ro så længe som muligt.

Lægerne kender ikke prognosen. Men de forventer, at jeg fortsat har en levetid på mere end et år på grund af knudernes størrelse. Forhåbentlig bliver det meget længere tid, som de siger.

Har lært at værdsætte livet mere end før

Signe er lige nu i kemoterapi og får antistof hver 3. uge. Det seneste år har der “kun” været en meget lille forværring af kræften og ingen yderligere spredning.

Jeg oplever heldigvis meget få bivirkninger af kemoterapien, hvilket gør, at jeg kan leve det liv, jeg ønsker. Jeg har holdt fast i min hverdag, da det er den, jeg holder af. Den store forskel er, at jeg nok sætter mere pris på det, som livet bringer, end jeg gjorde før.

Signe og kæresten er begge erfarne løbere

Signe er uddannet fysioterapeut og læser den sundhedsfaglige kandidat på Københavns Universitet. Hun bor på Frederiksberg med sin familie.

I 2014 løb hun Copenhagen Marathon og Berlin Marathon sammen med sin kæreste og har i den forbindelse løbet flere halvmarathons. Dog ikke side hun blev syg. Men hun glæden ved motion har hun stadig.

Og jeg håber, at min historie kan være med til at sætte fokus på alt det gode, man får ud af at dyrke motion.

PACT – en idrætsforening for folk med kræft

I april 2017 var Signe på cykeltur på Mallorca med PACT, der er en idrætsforening for kræftramte og tidligere kræftramte.

Det var en helt fantastisk tur, hvor jeg mødte de bedste mennesker, bl.a. Per, som i dag er en rigtig god ven – og løbemakker. på Mallorca fik jeg skubbet nogle grænser, blev vild med landevejscykling og bjergcykling, hvilket har betydet meget for mig og min lyst til motion.

Løbemakkere via forening for kræftpatienter

I juni fik Signe som medlem af PACT mulighed for at deltage i fællestræningerne til CPH Half og efter at have fået Per med på idéen, gik træningen igang.

Kroppen og formen var ikke den samme, som den var engang. Og hver 3. uge når kemoterapien tager sit indtog i blodkarrene, mærkes det tydeligt på formen. Men Per og jeg var klar til første fællestræning på 8 km – og vi kom igennem.

Siden har de to venner støttet hinanden gennem træningsforløbet.

Efter kemo og strålebehandlinger er Per i dag “rask”

51-årige Per Jensen blev behandlet for analkræft i foråret 2016 og har været igennem et forløb med 30 gange stråler og to gange kemobehandling af en uges varighed.

Det var en hård behandling, hvor alt hud blev brændt. Imens jeg var syg, var min sport og min triklub i mine tanker,” fortæller Per Jensen, der ikke længere er diagnosticeret med kræft.

Signe lærte Per at få det bedste ud af livet

Under sygdomsforløbet blev Per medlem af PACT, og da han på forårets cykeltur til Mallorca mødte Signe, lærte hun ham at se tingene meget mere positivt og få det bedste af livet.

Jeg har løbet seks Marathon, et ultraløb, 1/2 Ironman 2015 og en hel Ironman i 2015. Men da jeg blev syg, stoppede jeg med at løbe. Nu er fokus at komme retur til livet med sport igennem min triklub og PACT. Efter sygdommen har jeg ikke de samme muskler, og derfor har jeg haft et knæ, som har drillet. Så formen var langfra i top, da jeg meldte mig til CPH Half. Men Signe lokkede mig i gang igen, fortæller Per, der nu igen tør drømme om en Ironman senere i livet.

Målet med CPH Half er en fælles, sjov oplevelse

Det vigtigste mål for Signe og per er oplevelsen ved at have trænet op sammen at gennemføre CPH Half sammen og med alle de andre løbere.

Træningsforløbet har været rigtig sjovt, fedt og hårdt! Vores mål for på søndag har været diskuteret en del, men er nu vist endt på 2.10/2.15. Tiden er dog ikke det vigtigste mål med CPH Half. På søndag er vores mål at have en super oplevelse sammen. Og vi løber, fordi vi skal have det sjovt, lyder det fra Signe og Per, der tilføjer:

Og at blive heppet på af de bedste folk, man kender og alle de andre heppere. Og at få sendt en masse tanker fra folk der hepper fra distancen!

Signe løber med nummer 2198 på søndag, og Per løber med nummer 1458 – følg dem på app’en.