Udgivet

 

Den unge Hvidovre-løber satte den danske elite på plads til DM i halvmaraton ved Cph Half.Abdi Hakin Ulad fra Hvidovre Atletik & Motion kunne søndag middag løbe over målstregen på Øster Allé i København som dansk mester på halvmaraton i tiden 1:02:48 – 25 sekunder fra sin personlige rekord.

Det var hårdt at ligge så meget alene. De andre ville ikke samarbejde, så jeg trak meget i den stærke vind, siger Abdi Ulad, der sluttede som samlet nr. 16.

Ingen danskere kunne true Ulad. Derimod var der stor spænding om de sekundære placeringer.

På opløbsstrækningen lå Jesper Faurschou (Herning Løbeklub), Thijs M. Nijhuis (Viborg Atletik og Motion) og Henrik Them Andersen (Sparta) side om side, men med en kraftanstrengelse kunne Nijhuis spurtbesejre Them, der måtte tage til takke med bronzemedaljen, med Faurschou på fjerdepladsen. At kampen om de sekundære placeringer var tæt, vidner løbernes sluttider om.

Også hos kvinderne satte forhåndsfavoritten, Anna Holm Baumeister, sig på sejren med tiden 1:13:34, hvilket er ny personlig rekord for hende.

Baumeister lagde hårdt ud og afgjorde dermed reelt mesterskabet efter 5 km.

Den sad lige i øjet i dag. Det var et fint løb, hvor jeg havde et godt samarbejde med mange af de andre løbere. Vinden var noget hård, men tiden er jeg super tilfreds med, siger Baumeister.

Som nummer to kom Aarhus1900-løberen Louise Langelund Batting i tiden 1:15:55, hvilket også rakte til en personlig rekord for hende. Dermed blev kampen om podiepladsen hos kvinderne knap så spændende som hos herrerne, men et flot paradeløb hvor de forventede favoritter levede op til deres værdighed.

 

DM: Top tre mænd

1. Abdi Hakin Ulad (Hvidovre Atletik & Motion): 1:02:38

2. Thijs M. Nijhuis (Viborg Atletik og Motion): 1:05:11

3. Henrik Them Andersen (Sparta): 1:05:13

 

DM: Top tre kvinder

1. Anna Holm Baumeister (Viking Atletik): 1:13:34

2. Louise Langelund Batting (Aarhus 1900): 1:15:55

3. Maria Sig Møller (Sparta): 1:17:31

Anna Holm Baumeister