Udgivet

Bedste dansker ved CPH Half var Anna Holm, som overraskede med personlig rekord på 1:12,56 time og en samlet 15. plads, selvom hun på forhånd havde meldt en væsentlig langsommere tid ud.

“Jeg er selv meget overrasket, men jeg havde bare så gode ben i dag. Så ret hurtigt valgte jeg at bryde det tidsskema, som jeg lidt konservativt havde lagt på forhånd. Den gode stemning i gaderne gjorde bare det hele.”

Indtil 15 km havde Anna følgeskab af klubkammeraten Simone Glad. Det var Glads første forsøg på halvmaraton siden 2014, og med fem kilometer igen meldte trætheden sig. Hun formåede dog at komme i mål i PR 1:14,02, mens 39-årige Louise L. Batting (Århus 1900) på bronzepladsen også var god for en personlig rekord med 1.14,30. Dansk-kenyanske Sylvia Kiberenge (Blovstrød) imponerede udenfor DM-regi med 1:10,42 og en samlet 11. plads.

Abdi vinder som ventet

Hos mændene var Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM) som ventet suveræn. Han kom til at ligge i et stort hul mellem elite- og subelite-felterne og fik i mål noteret vindertiden 1:04,58, mens Jesper Faurschou (Herning LK) igen viste sin formidable stabilitet med 1:05,34.

Jesper Trebbien (Sparta) fulgtes med Faurschou det meste af vejen, men med fem kilometer igen gik han helt ned og endte med at jogge i mål i 1:07,19.