Udgivet

Anna Ritah vinder DM halvmaraton 2021

Forsvarende mester, Abdi Ulad, vandt herrernes løb, da DM halvmaraton blev afgjort i Københavns gader, mens Annah Ritah blev ny dansk mester hos kvinderne.

 

Hos kvinderne stod det hurtigt klart ved 5 km splittiden, at danmarksmesterskabet skulle afgøres mellem Annah Ritah Nagadya og Kamilla Valin, der passerede i hhv. 18:09 min. og 18:04 min.

De fulgtes næsten ad hele vejen til mål, og Kamilla Valin havde undervejs ved 15 km slået et hul på 12 sekunder som dog var neutraliseret ved 20 km. Et spurtopgør skulle altså afgøre danmarksmesterskabet, og her trak Annah Ritah Nagadya sig sejrsrigt ud.

Top 5 DM – kvinder

  1. Annah Ritah Nagadya, Pek4Ever – 1:16:49
  2. Kamilla Sofie Vallin, VO2RC – 1:16:53
  3. Maria Larsen, Sparta Atletik & Løb – 1:18:22
  4. Kristine Matz, NBRO Running – 1:18:43
  5. Nanna Bové, Sparta Atletik & Løb – 1:18:58

 

Traditionen tro var årets danske mesterskab på distancen indlagt i løbet.

Stjernen fra ”Vild med dans”, Abdi Ulad (Hvidovre AM), havde her taget en pause fra tv-showet for at sikre sig endnu en titel til samlingen med vinder-tiden 63:30 minutter.

Abdi har efter et suverænt OL haft tid til at slappe af, men CPH Half er et løb, som Abdi har kært, og et DM prioriterer han altid. Så det var med målet om at vinde, at han stillede til start. Og på trods af intensiv træning i danselokalet var han stadig hurtigt nok til at løbe med titlen som danmarksmester til dagens DM Halvmaraton.

Starten på CPH Half blev hurtigt afgørende, også for det indlagte DM. Der dannedes hurtigt en gruppe, der måske havde lidt for meget fart på for mange favoritter til DM-titlen. Men ville man gå efter DM, skulle man med der, for der var langt ned til de andre grupperinger.

Rune Bækgaard, Abdi Ulad, Jacob Simonsen, Mikael Johnsen og Thijs Nijhuis var med der. Thijs Nijhuis måtte desværre udgå undervejs. Ved 10 km var Mikael Johnsen faldet fra, og gruppen var nu på tre herrer. De fulgtes ad og havde 45:06 min split ved 15 km. Ved 20 km havde Abdi skabt lille hul på 13 sekunder som blev holdt til mål.

AGF-løberen Omar Hassan var dog 13 sekunder hurtigere og blev først udråbt som vinder, men den etiopiskfødte århusianer venter fortsat på dansk statsborgerskab – og dermed gik guldmedaljen alligevel til Abdi Ulad, der slog en anden AGF-løber, Jacob Simonsen, med tre sekunder.

 

Top 5 DM – mænd

  1. Abdi Ulad, Hvidovre AM – 1:03:30
  2. Jacob Sommer Simonsen, AGF Atletik – 1:03:33
  3. Rune Bækgaard, Team Hechmann Sport – 1:03:48
  4. Michael Jensen, AGF Atletik – 1:05:50
  5. Christian Birch Okkels, Team Hechmann Sport – 1:06:06

 

 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Copenhagen Half Marathon (@cphhalf)