Udgivet

Cecilie Schmeichel har lært hjemmefra, at man skal sætte sig et mål. Søndag 16. september vil hun stå i startfeltet til 4. udgave af Copenhagen Half Marathon.

Efternavnet signalerer fodbold på højt plan – og en ukuelig vilje til at vinde. Sidstnævnte deler Cecilie Schmeichel tydeligvis med sin far og sin storebror, henholdsvis tidligere og nuværende målmand for det danske fodboldlandshold.

Fodbold lader hun mændene i familien om, men løb er hun blevet bidt af.

”Det er sådan set lige meget, hvad det handler om. Bare man sætter sig nogle mål i livet. Sådan har det altid været i vores familie,” fortæller Peter Schmeichel stolt om sin datter, halvmaratondebutant Cecilie Schmeichel.

Begyndte efter Royal Run

Cecilie Schmeichel er mor til to helt små børn og begyndte at løbe i januar med hvor Royal Run som mål. En måneds tid efter at hun havde gennemført sit livs første 10 km løb, sagde hun ja til at kaste sig ud i Copenhagen Half Marathon.

Med et personligt tilpasset træningsprogram fra tidligere eliteløber Henrik Them, har 28-årige Schmeichel efterhånden løbet mange kilometer hen over sommeren – og er nu klar til at indtage Københavns og Frederiksbergs gader søndag 16. september.

Løbeveninderne er vigtige

Når man har to børn på et og fire, er det ikke altid let at finde energi til at træne sig op til en halvmaraton. For ofte er det først sent om aftenen, at det kan lade sig gøre. Cecilie er dog ikke i tvivl om, hvad det er, der får hende i løbeskoene de dage, hvor hun ikke orker.

”Det er når min veninde ringer og spørger om jeg er klar,” lyder det fra mandsdatteren, der deltager i CPH Half netop sammen med to veninder, der også er hendes to faste løbemakkere – og også har små børn.

Tiden er en anden forhindring, når der skal trænes mange kilometer. Især fordi Cecilies mand også dyrker sport.

”Det kan være noget af et puslespil at finde tid til at træne. Selvom min mand og jeg træner forskudt, kan det ikke altid gå op, så for nogle uger siden, da min mand var væk, måtte jeg ringe efter min far til at passe børnene, så jeg kunne komme op og løbe 13 km,” fortæller Cecilie, der har fulgt sit træningsprogram meget målbevidst.

Stolt far hepper på sidelinjen

I starten af træningen frem mod CPH Half var Cecilies mål blot at gennemføre løbet.

”Men nu hvor jeg er nået så langt, er mit mål at løbe det på to timer og et kvarter. Jeg er nok opdraget til at sætte mig et mål og så kæmpe for at nå det. Vi har også altid haft en masse konkurrence derhjemme. På den gode måde. Ingen var dog særlig gode til at tabe,” smiler Cecilie med et glimt i øjet.

”Hvis du løber CPH Half på to timer og et kvarter, er det to timer og et kvarter hurtigere, end jeg nogensinde ville kunne løbe det,” fortæller Peter Schmeichel, der glæder sig til at følge Cecilie langs ruten.

”Det betyder meget at blive bakket op af sin familie, så vi glæder os til at heppe på Cecilie,” slutter Peter Schmeichel.

Oplev CPH Half live på søndag 16. september