Udgivet

Nye regler betyder, at DM halvmaraton er åbent for alle. Alle med dansk nationalitet kan derfor deltage, når CPH Half er vært for DM Halvmaraton ’19.

 

Før i tiden skulle man være medlem af en klub under Dansk Atletik Forbund for at stille op til mesterskaber inden for løb og atletik.

Den regel er nu blevet ændret, således at alle deltagere i CPH Half – dog med dansk nationalitet – kan deltage i DM Halvmaraton, der afvikles som en del af CPH Half. Ændringen er vedtaget af Dansk Atletik Forbund for at gøre det nemmere for alle at deltage i mesterskaber.

 

Du deltager automatisk – dog med to undtagelser

Alle løbere af dansk nationalitet, som er tilmeldt CPH Half senest 72 timer før løbsstart, er automatisk med i DM Halvmaraton for masters (aldersgrupper), ungsenior (U23) og DM senior.

Dog er der to undtagelser:

  • DM senior: Hvis du forventer, at du kan løbe en rigtig god tid inden for top 30, skal du seedes til at deltage i DM senior-feltet
  • Hvis du vil deltage i DM for hold. Her skal du fortsat være medlem af en klub.

 

Sådan gør du, hvis du kan løbe hurtigt

Hvis du forventer at kunne løbe en rigtigt god tid og være med i kampen om topplaceringer og podieplacering, skal du aktivt tilmelde dig DM senior-klassen. Dermed bliver du “seedet”.

Når du er seedet til DM senior-feltet, betyder det at:

  • du konkurrerer på bruttotid (dvs. første løber over målstregen vinder).
  • du får lov at starte i en af de forreste startgrupper sammen med resten af DM senior-feltet og dermed har en chance for at komme først over målstregen.

En “rigtigt god tid” er defineret ud fra sidste års top 30, som er:

  • 72 minutter for mænd
  • 1t:25 for kvinder

 

Frister og ansøgning til DM senior

Du skal ikke dokumentere en løbet tid, men blot ansøge, hvis du mener, at vil kunne løbe en tid omkring dette niveau.

Du skal ansøge ved at skrive til [email protected] og oplyse fulde navn og startnummer (tildeles dog først ca. 2 uger før løbsdato) eller ordrenummer. Du skal altså først være tilmeldt selve løbet, før du kan ansøge om seedning til DM senior.

Fristerne for ansøgning til DM senior er som følger:

8. september kl. 11.15: Frist for ansøgning om seedning

10. september: Listen over seedede løbere bliver offentliggjort

12. september kl. 11.15: Der lukkes endeligt for tilmelding til DM og rettelser til startlisten (72 timer før start)

Eftertilmelding til DM er ikke muligt!

 

For dig, der “bare løber med”

Hvis man ikke er seedet til DM senior-feltet, starter man blot i den startgruppe, man har fået tildelt på baggrund af sin forventede sluttid.

Selvom du ikke har gjort noget aktivt, deltager du i DM for aldergrupper (masters) og ungsenior og konkurrerer her på nettotid, ligesom man plejer til et motionsløb. Nettotiden er den tid, der går, fra du krydser startstregen, til du er i mål. Derimod, når de allerhurtigste danske løbere skal findes (DM senior), afgøres det altid på bruttotid, det vil sige, at det er den løber, der krydser målstregen først, der har vundet.

 

Deltagelse i DM for hold

Der afholdes også DM for hold. Et hold består af 3 løbere, og man må have én løber med, der har anden nationalitet end dansk.

For at deltage i DM for hold, skal man være tilmeldt gennem sin klub, som skal være registreret under Dansk Atletik Forbund. Hvis dette er tilfældet, er du automatisk med i holdkonkurrencen.

Spørg i din klub, hvis du har spørgsmål til din deltagelse i DM for hold.

 

Mere information og hjælp

Du kan læse mere om DM halvmaraton her

Har du brug for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring på tlf.: 3526 6900.