Udgivet

Tredobbelt verdensmester og “konge” af halvmaratondistancen. Den 15. september kommer Geoffrey Kamworor for at løbe ved CPH Half ’19.

Tredobbelt verdensmester på halvmaratondistancen og tidligere dobbelt verdensmester i cross.

Geoffrey Kamworor har om nogen domineret løbescenen de seneste fem år, og det hele begyndte i København i 2014, hvor han lidt overraskende vandt VM halvmaraton. Den 15. september er han tilbage i København, hvor han står klar ved Copenhagen Half Marathon med en klar mission: Han vil løbe stærkt.

“Kamworor har igennem de seneste år været det største navn på løbescenen, hvis man lige ser bort fra maratondistancen. Hans meritter taler for sig selv, og det eneste han mangler på CV’et er efterhånden en verdensrekord. Derfor er det også rigtigt spændende, at udmeldingen fra hans lejr er, at han kommer til København for at løbe stærkt,” siger Henrik Paulsen, sportschef i Sparta.

Et af sæsonens højdepunkter

Kamworor var tidligere på året favorit ved VM i cross country i Århus, da han kom som dobbelt forsvarende mester.

Her måtte han dog nøjes med en tredjeplads, men han har efterfølgende vist, at formen ikke fejler noget, senest da han i maj måned i suveræn stil vandt et stort byløb i Bern.

Nu er fokus rettet mod CPH Half, som for Kamworor er et af højdepunkterne for 2019, fortæller Henrik Paulsen:

“CPH Half er et af de løb, der har højeste prioritet for ham. Så vi burde få en Kamworor i absolut topform, og så har han kapaciteten til at løbe rigtig stærkt. Det så vi blandt andet ved VM halvmaraton i Valencia sidste år, hvor han løb de sidste 5 kilometer på 12.58 minutter, hvilket er helt absurd. Til sammenligning er den danske rekord på 5000 meter 13.25,39.”

Henrik Paulsen lægger heller ikke skjul på, at det er lidt af en drøm at få Kamworor til CPH Half.

“Det er noget, vi har arbejdet på alle årene, og at det nu lykkes er bare kæmpe stort.”