Udgivet

CPH Half er vært for DM halvmaraton, hvor der i klasserne ungsenior, senior og masters konkurreres om at være landets hurtigste både individuelt og i hold.

 

Hvem er landets hurtigste i øjeblikket? Der er ofte spændende opgør i vente, når DM Halvmaraton skal afgøres.

I år er podieepladserne åbne hos kvinderne, mens vi hos mændene har to klare favoritter i OL-atleterne Thijs Nijhuis og Abdi Hakin Ulad. 

Mændenes DM 

Hos mændene bliver det spændende at se, hvem der skal kåres som dansk mester. Ud af top 10 fra 2019 er hele otte af dem at finde på startstregen i år.

Favoritter må være Danmarks to OL-deltagere på maratondistancen, nemlig Abdi Hakin Ulad og Thijs Nijhuis. Abdi er forsvarende mester fra DM 2019 – også afholdt i forbindelse med CPH Half – hvor han kom foran Thijs med 19 sekunder. 

Hvem der står stærkest af de to lige nu, er en svær øvelse at afgøre på forhånd. Thijs Nijhuis kommer med en frisk PR fra i år sat i maj måned, som lyder på 1:02.46. Abdi Ulads bedste resultat i år, ligeledes fra maj, er på 1:03.01. Abdi har dog den bedste PR af de to på 1:02.15 tilbage fra 2018.

Et stærkt bud på en podieplacering er desuden
Andreas Lommer, der for nyligt tog en 3. plads til DM på 10.000 meter. Den danske mester på netop den distance, Jacob Simonsen, er også at finde på startlisten. Med i konkurrencen om podiet forventes også at være Rune Bækgaard, Frederik Ernst og muligvis også Michael Johnsen. Vi kan i hvert fald se frem til et spændende dansk mesterskab, hvor der er flere om buddet.

Kvindernes DM 

Ser man på toppen af årsranglisten 2021 for danske kvinder på halvmaraton, er den første, der stiller op, Louise Kjærulff Tietze. Hun er placeret som nr. 4 med en tid på 1:28.06 fra Berlin i august og er altså på papiret den hurtigste kvinde til DM Halvmaraton i år. 

Men der kan ske meget. For der er løbere til start med en PR på under 1:20. Der er tale om Annah Ritah og tidligere dansk mester Cecilie Mikkelsen, der løb hhv. 1:18.41 og 1:18.50 i 2019. Anna Ritah blev nr. 7 til DM tilbage i 2019 lige foran Cecilie Mikkelsen på en 8. plads. De næste i rækken er Nanna Buch Pedersen (PR 1:20.50), Kamilla Valin (PR 1:20.51) og Sara Schou Kristensen (PR 1:21.25). 

Lidt uden for sine sædvanlige distancer finder vi desuden Maria Larsen, der også kan gå ind og gøre en forskel. Maria har haft en god sæson og satte næsten PR på 5000 meter, da hun løb 16:57,63 minutter i august. Så Maria er i topform, ja, men er altså ude på en lidt længere distance end sædvanligt, og det er i øvrigt hendes første halvmaraton siden hendes PR på 1:27.42 tilbage i 2015.

Se hele startlisten for danske DM-elite og den internationale elite på hjemmesiden.

Se startlisten for DM og den internationale elite

 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Copenhagen Half Marathon (@cphhalf)

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Copenhagen Half Marathon (@cphhalf)