Udgivet

For to år siden virkede drømmen om en Big Four umulig. Nu mangler Per Jensen kun at gennemføre CPH Half, så er drømmen opfyldt.

For 52-årige Per Jensen opstod drømmen om at blive BIG Four-finisher tilbage i 2016.

Her var han indlagt på sygehuset, midt i sit livs kamp, nemlig kampen mod kræft. Mens han lå i sygesengen startede drømmen.

Per læste nemlig om BIG FOUR.

”Jeg læste om de fire løb, og jeg tænkte ‘vildt, det kunne være en drøm, når jeg igen vender tilbage til livet’ ,” fortæller Per Jensen.

 

Mistede troen

På et tidspunkt i sit kræftbehandlingsforløb mistede Per dog troen.

Ville han nogensinde igen kunne løbe et maraton og gennemføre en Ironman, som han havde gjort, før han blev syg? Men Per vandt kampen over de negative tanker og tog sin drøm tilbage.

”Jeg mistede drømmen undervejs, men jeg kom retur.”

Det at have mistet troen for igen at genvinde håbet og drømmen, gør, at Per i dag har et klart motto.

”Husk at have drømme. Med drømme får du håb, med håb kommer viljen, og med viljen er der muligheder.”

 

Læs også: Anders Aaskov-Hansen løb sig ind i historiebøgerne

 

Meget mere end et halvmaraton

Om lidt mere end uge skal Pers BIG FOUR-drøm gå i opfyldelse.

Allerede nu har Per bevist sin målrettethed ved at have gennemført Telenor Copenhagen Marathon, KMD Ironman 70.3 Elsinor og KMD Ironman Copenhagen – alt sammen i kalenderåret 2018.

Så på papiret er det den nemmeste udfordring, der venter forude, men sådan ser Per Jensen ikke på det.

”Jeg er vildt nervøs. Alle siger godt nok, at det bare er et halvmaraton, men det er det ikke for mig. Kommer jeg ikke igennem, så mister jeg muligheden for at blive medlem af Big Four Hall of Fame, så det betyder mega meget for mig. Det er så stort for mig, at jeg er så tæt på nu,” siger Per Jensen.

 

Nu eller aldrig?

Det er altså ikke for tøsedrenge, hvad man skal igennem for at blive BIG FOUR-finisher. Alligevel vil Per Jensen ikke afvise, at han måske vil gennemføre den samme bedrift på et senere tidspunkt.

”Det er fire løb, hvor der er en super stemning og et fantastisk set-up. Det kunne være super at gøre det igen på et tidspunkt, men det bliver i hvert fald ikke næste år,” siger Per Jensen med et smil.

 

Læs mere om BIG FOUR-serien her