Udgivet

Søndag den 16. september løber den nykårede europamester i OCR-løb CPH Half med et særligt formål.

 

Navnet Leon Kofoed siger måske ikke ret mange så meget, men den 27-årige spartaner er faktisk nykåret europamester i OCR-løb.

Når han skal løbe med til CPH Half handler det dog hverken om rekorder eller forhindringer for europamesteren, men derimod om at hjælpe en anden med at nå sit mål om at gennemføre sit første halvmaraton.

Hvad er OCR?

Hvad er OCR egentlig, tænker du måske.

OCR står for Obstacle Course Raceing og består typisk af løb og så 25-40 forhindringer undervejs og er nok bedre kendt på dansk som forhindringsløb.

Deltagerne i OCR-løb skal eksempelvis svinge i ringe eller klatre over lodrette vægge. Leon Kofoeds titel som europamester vandt han på den korte distance (3-6 km) i juli i Esbjerg, og han mener selv, at sejren især skyldes, at han igennem 2018 har haft ekstra fokus på løbedelen.

 

“Jeg har arbejdet virkelig meget med at få fart i benene, samt at få løbet mange kilometer. Hvis man vil være konkurrencedygtig i OCR, så er man nødt til at prioritere løb,”

 

siger Leon Kofoed.

Pacer til CPH Half

På trods af at Leon har travlt med OCR, studier og arbejde, så består en del af hans træning også i at løbe 75-80 km om ugen. Derfor deltager Leon også i almindelige løb som eksempelvis CPH Half.

Den 16. september står han altså klar på startstregen, ikke for selv at løbe stærkt, men fordi han skal fungere som pacer for Jens Petersen.

Leon glæder sig til at pace Jens Petersen genenm hans første halvmaraton og til at løbe i Københavns gader. De to kender hinanden fra OCR-miljøet, hvor Jens Petersen blandt andet er med som frivillig fotograf.

 

"Jens er tidligere ryger, og han har aldrig løbet så langt, så jeg har udlovet mig selv som pacer. Jeg ser virkelig frem til at hjælpe Jens, og nyde turen og mærke den fantastiske stemning rundt i København,"

 

siger Leon Kofoed.

Drømmen er at leve af OCR

Drømmen for Leon Kofoed er uden tvivl at på et tidspunkt at kunne leve af at dyrke OCR.

I mellemtiden går tiden med studiet, de to firmaer han er indehaver af, og OCR-træning og løb. Planen er dog, at når han er færdig med sit studie, så skal han dedikere mere tid til træning, end han gør nu, og drive sine virksomheder.

I øjeblikket træner Leon Kofoed mellem ni og 13 timer om ugen, træningen består typisk af løb, styrke og greb.

 

“Hvis OCR en dag kommer på OL-programmet, og der kommer mere økonomi i sporten, så er jeg villig til at satse alt,”

 

siger Leon Kofoed.