Udgivet

“Vi vil gerne lave the Big Four næste år, hvis vi får lov af Ironman, og så kunne vi godt tænke os at lave det med nogle flere handicappede,” fortæller Donald La Verne fra Allerød med sønnen Christoffer i løbevogn.

De fire races, der tilsammen giver the Big Four er KMD Ironman 70.3 Elsinore, Telenor Copenhagen Marathon, KMD Ironman Copenhagen og Copenhagen Half Marathon. Alle fire skal gennemføres inden for samme kalenderår.

Donald har efter CPH Half gennemført alle 4 i år, men kun haft Christoffer med på halvmaraton i dag.

Christoffer er handicappet og sidder til dagligt i kørestol. Han blev født tre måneder for tidligt i 1984. Han virker begejstret for at være med og udtrykker sin stolthed for sin far.

“Min far er utrolig, at han kan gøre de her ting, det synes jeg er helt vildt. Han lægger meget energi og mange kræfter i det,” fortæller han.

Christoffer hepper på sin far undervejs.

“Jeg siger, at han bare skal blive ved med at presse sig længere og længere ud, og jeg ved han kan det, for han har jo gjort det før.”

Læs mere om BIG FOUR-serien

 

Donald La Verne oplever det som en støtte at have Christoffer med.

“Det er en del af motivationen, ellers havde jeg været nede at gå i dag, det var jeg ikke, men det plejer jeg faktisk at være,” smiler han.

Christoffer kunne godt mærke, da Donald mødte muren i dag. Det var til sidst i løbet, at han lige skulle finde energien igen.

“Jeg sagde til ham, at han bare bliver nødt til at tro på sig selv og tro på, at han godt kan klare det,” fortæller Christoffer, som også ved hvornår han skal holde mund.

“Når krisen er for stor, er han også god til at lade være med at sige noget,” griner Donald.

Far Donald synes ikke, det er så slemt at skubbe en løbevogn, og i vandet bliver Christoffer trukket i en gummibåd.

“Det er faktisk rigtig fedt og jeg kan godt lide den opbakning vi får, jeg har mere tillid til min far end jeg nogen sinde har haft, og jeg ved fra alle andre, at når de kan komme igennem det, så kan vi også,” fortæller Christoffer begejstret.

I 2016 lavede de to den første halve Ironman sammen.

“Christoffer har bare været en meter højere lige siden,” fortæller Donald.

Donald La Verne, 53 år, arbejder på et bosted for handicappede og er tømrer.

Christoffer er 33 år, og arbejder på Østervang i Hillerød.

Tiden i dag blev 1:56.

“Vi havde håbet på at løbe under 2 timer, og det er første gang vi gør det,” fortæller Donald afsluttende.

De skal ud og finde deres familie i området og bagefter er det hjem til farmor.

Christoffer glæder sig til det næste race for at se om de kan gøre det bedre.