Udgivet

 

Løb går godt i spænd med fest, mener de københavnske festarrangører Distortion, Bas Under Buen, Strøm og Copenhagen Pride.Adrenalin, vildskab og god stemning. Det er nogle af grundene til, at en række festarrangører spiller musik på gaden og deltager i festen omkring Copenhagen Half Marathon.

Ved runddelen på Nørrebro møder de 23.786 deltagere den første dunkende bas, da gadefesten Distortion byder velkommen med konfettikanoner og en oppustelig blomst. Mathias Qvist Christensen, Distortions projektleder ved Cph Half, står på en lastbil med en DJ og knytter sin næve ned mod løberne.

Løb har noget af den samme vildskab og adrenalin over sig, som vi altid prøver at skabe fester ud fra. Det er fedt, at så mange bakker op om det, siger han.

Blandt skilte med påskriften ‘Kom så Line’ står en gruppe af veninder ser op mod scenen fra Nørrebrogade. Konfettien hænger tykt i luften under den grå himmel.

Der er god stemning, selv om det er dårligt vejr. Man får helt lyst til at løbe selv, fortæller Michelle Zangenberg, mens veninderne nikker.

Store fester samlet til løb

En række af Københavns velkendte festarrangører har valgt at deltage i Cph Half. Gadefester som Distortion, Bas Under Buen og Copenhagen Pride har rykket deres respektive telte og vogne ud i gaden for at tage del i det københavnske løb.

Deres fester passer perfekt til gadeløb, lyder det fra arrangørerne.

Vi arbejder med at bruge byen på anderledes måde, og så er det jo kun superfedt, at vi kan gøre det på helt ny måde i forbindelse med et løb som det her, siger Madeleine Von Warburg fra den nystartede gadefest Bas Under Buen.

Opstemt af ekko

Bas Under Buen befinder sig et par kilometer fra Runddelen, hvor vildskaben igen spreder sig. Under Bispebuen på Borups Allé får seks ladcykler med højtalere det til at runge med bas ned over de passerende løbere.

Madeleine Von Warburg er helt opstemt af løbernes tilråb, der giver genlyd under buen. Hun er nødt til at hæve stemmen for at overdøve de løbere, der skaber ekko med deres stemmer og hænder under overdækningen ved at klappe og råbe mod dj-scenen.

Der er jo også en god energi i den musik, vi spiller, så det passer godt til de her euforiske løbere, siger festarrangøren.

Als møder drag queens

Mod slutningen af løbet møder løberne den sidste velkendte fest fra byen. Copenhagen Pride sætter kulør på festen for tilskuere og løbere med en gruppe velklædte drag queens og regnbueflag ved Christiansborg.

Hope is where the heart is, lyder budskabet, der forener Cph Half og Copenhagen Pride.

Et budskab, der falder i god jord hos tilskueren Berit Rasmussen. Hun har taget vejen til Cph Half fra Als i Sønderjylland for at følge sin mand, og hun står nu og kigger smilende mod en gruppe drag queens, der iført stilletter og korte nederdele giver high fives til de forbiløbende deltagere.

Når det regner, er det fedt at se sådan en gruppe kvinder stå og heppe, siger sønderjyden.

Det er ikke sådan noget, vi er vant til at se nede ved os. Man kan også se, at det er noget, løberne godt kan lide.

Festarrangørerne håber på at være med igen, når Cph Half igen indtager de københavnske gader i 2016.