Udgivet

Lægerne gav Steen Fribo Erlandsen 30% chance for at komme til at gå igen. Den 15. september er han klar til at løbe Copenhagen Half Marathon.

 

Pludselig en dag, hvor Steen stod ude i haven, brækkede han ryggen.

Den gav simpelthen efter for et hårdt arbejdsliv som lastbilchauffør med en masse tunge løft. Brusken var slidt op, og en årrække med store smerter betød nu, at ryggen sagde fra.

”Jeg havde igennem lang tid taget en masse smertestillende og fået indsprøjtninger, som betød, at jeg kunne klare mig igennem dagen. Men nu fik jeg at vide af lægen, at jeg skulle opereres, og at der var 70% chance for, at jeg resten af mit liv skulle sidde i kørestol,” siger Steen Fribo Erlandsen.

 

Vendepunkt efter et års genoptræning

Det er nu fem år siden, at Steen var under kniven, og det har været en hård omgang at komme dertil, hvor han er i dag. Et af de afgørende skridt skete efter cirka et år med genoptræning, fortæller Steen.

”I starten kunne jeg ingenting, men det blev langsomt bedre i takt med, at jeg kom i træningscenter og fik lavet genoptræning. Da jeg havde været i træningscentret i cirka et år, så er der pludselig en som spørger, om jeg ikke skal være med til at løbe Århus Halvmaraton. På det tidspunkt kunne jeg ikke løbe 10 meter.”

Du kommer aldrig til at dyrke sport igen

Det var lige før jul, og med løbet kun syv måneder ude i fremtiden, så skulle Steen til at komme i gang med at løbetræne.

Steen kom med på et løbehold i fitnesscentret, og hans form blev langsomt bedre og bedre. Og så tog han den endelige beslutning og tilmeldte sig Århus halvmaraton i 2017. Det endte med at blive hans største personlige sejr nogensinde:

”At jeg gennemførte det løb på lidt over to timer er den største personlige sejr nogensinde. For efter operationen sagde lægen til mig, at jeg aldrig ville komme til at dyrke sport igen. Og når jeg får sådan noget at vide, så bliver jeg stædig og vil modbevise det,” siger Steen med fast stemme.

 

Undgå skader med Injury Map

 

Gør det for at hjælpe andre

Budskabet fra Steen er klart. Han fortæller han ikke sin historie for at prale, men for at hjælpe andre:

“Hvis jeg kan inspirere nogen til at komme i gang eller ud af en sygdom, så vil jeg gerne det. Nogle gange tror man, at når man er syg, så kommer man aldrig videre. Men det passer altså bare ikke,” lyder det bestemt fra Steen, der har skiftet til et arbejde som buschauffør hos Arriva.

Hos Arriva arbejder Steen efter eget ønske på fuldtid. Han sætter en ære i at arbejde og ønsker ikke at blive behandlet anderledes end andre.

 

Steen Fribo Erlandsen fra Odder har løbet Royal Run to gange siden sin halvmaratondebut.

Derfor vil Steen løbe i København

Siden sin halvmaratondebut har Steen løbet Royal Run to gange og er ikke klar til at stoppe, tværtimod.

”Jeg er blevet grebet af at løbe, og jeg løber i hvert fald tre gange om ugen og går i fitnesscenter to gange om ugen,” siger Steen og fortæller, hvorfor det netop skal være CPH Half:

”Nu er jeg klar til at løbe endnu et halvmaraton, og det skal være Copenhagen Half Marathon. For lige siden jeg var soldat, så har det været noget særligt at komme til København, og så er det også dér, min søn og mit barnebarn bor.”

Læs flere nyheder om CPH Half