Udgivet

Planen var lagt fra starten. Og det var ikke tilfældigt, at Geoffrey Kamworor valgte CPH Half til at gå efter verdensrekorden.

Det var en glad Geoffrey Kamworor, som dagen efter hans fantastiske verdensrekord kunne tage en velfortjent afslapningsdag.

“Jeg er meget glad for at have verdensrekorden. Det er noget, der har fyldt i mit hoved så længe,” lyder det fra en smilende Kamworor.

Den 26-årige kenyaner havde fra starten af året rettet blikket fast mod København.

Han havde planlagt at “udrette noget særligt”, og København skulle være stedet. Det var nemlig her, den tredobbelte verdensmester løb sin første af i alt 3 titler som verdensmester på halvmaratondistancen i hus ved VM Halvmaraton i 2014.

“Derfor var dette løb specielt for mig,” forklarer Geoffrey.     

Det hele var planlagt

På race day lå det ikke i kortene, at der skulle løbes en verdensrekord i Københavns gader. Vinden var kraftig – i modsætning til tidligere år – der ville være kraftig modvind på store dele af ruten, og prognoserne lovede regn. Ikke ligefrem opskriften på en verdensrekord.

Men Kamworor var forberedt, og han havde medbragt et topprofessionelt team af sine egne pacere.

“Jeg havde sat mig i hovedet, at pacemakerne ville trække mig ud til 10 km. Da jeg så, at jeg lå inden for tidsplanen, vidste jeg, at det var nu, jeg skulle trække fra og løbe resten af vejen selv, fordi jeg var forberedt,” fortæller verdensrekordholderen roligt.

Et spørgsmål om tid

Som tredobbelt verdensmester lå det i kortene, at hvis nogen skulle slå verdensrekorden lige nu, så skulle det være Geoffrey Kamworor.

“Mine venner sagde hele tiden, at du kan gøre det, hvorfor gør du det ikke? Jeg har hele tiden svaret, at når tiden er inde, så gør jeg det,” siger Geoffrey Kamworor.

 

Se det bevægende øjeblik, hvor Geoffrey Kamworor slår verdensrekorden

 

Vis dette opslag på Instagram

 

A special memory of a special day @geoffreykamworor 🙌 . . #cphhalf #ThePlaceForBreakingLimits @nnrunningteam

Et opslag delt af Copenhagen Half Marathon (@cphhalf) den