Udgivet

Geoffrey Kamworor er verdens bedste halvmaratonløber og den største stjerne ved CPH Half. Han stiller til start med et mål om at løbe hurtigere end nogensinde.

 

Geoffrey Kamworor har været altdominerende på halvmaratondistancen, siden han brød igennem på distancen tilbage i 2014.

Det skete ved VM Halvmaraton i København, hvor han endte øverst på podiet, og siden har han sikret sig et hattrick af VM-titler på distancen. Den 15. september er han tilbage i den danske hovedstad, og han har en klar målsætning for løbet.

”Jeg vil gerne løbe stærkere, end jeg nogensinde har gjort før på halvmaraton, hvilket kræver en tid på under 58:54 minutter. Og så vil jeg selvfølgelig gerne vinde,” siger Geoffrey Kamworor.

 

En stor oplevelse

Det er ikke tilfældigt, at det er ved CPH Half, at Geoffrey Kamworor har fokus på at løbe stærkt efter en sæson, hvor han i foråret blev nummer tre ved VM i cross, hvor han ellers var dobbelt forsvarende verdensmester.

”Jeg havde en rigtig god oplevelse i København i 2014, hvor jeg vandt min første VM-guldmedalje i halvmaraton. Jeg kunne rigtig godt lide byen og menneskerne, og det var en super rute. Jeg ved godt, ruten ikke er helt den samme, men jeg har kun hørt godt om den,” siger Kamworor, som efterhånden har konkurreret på højt niveau i 10 år, men løbet i endnu længere tid.

Fra Geoffrey var helt lille, løb han til og fra skole, hvilket blev til cirka 12 km om dagen. Da han så kom i highschool som 16-årig, begyndte han at løbe konkurrencer og fandt ud af, at han var god til at løbe, fortæller topløberen.

Se årets CPH Half-sko designet af Geoffrey Kamworor

 

Træner med verdens bedste maratonløber

Siden har han ikke set sig tilbage, og han har i stor stil markeret sig som verdens bedste halvmaratonløber de sidste 5 år.

I det daglige træner han i Kenya, og det gør han blandt andet sammen med verdens bedste maratonløber Eliud Kipchoge.

”Vi er en del af den samme træningsgruppe, så vi træner rigtig meget sammen, og vi presser og inspirerer hinanden, så vi hele tiden kan blive bedre. Når vi ikke træner, bruger vi også tid sammen, hvor vi blandt andet lytter til musik og fortæller historier,” siger Kamworor, som lige nu ikke er direkte konkurrent med Kipchoge, men det kan de blive i fremtiden.

 

Vil generobre vindertitlen ved New York Marathon

”Lige nu vil jeg gerne løbe stærkt på halvmaraton, men i fremtiden håber jeg, at jeg kan blive en dominerende løber på maratondistancen, siger Kamworor, som allerede har vist, at han er en fremragende maratonløber, da han i 2017 vandt New York Marathon.

Han er også at finde på startstregen samme sted til november, hvor han håber at kunne revanchere sidste års tredjeplads.

Læs også: Norsk løbefænomen klar ved CPH Half

En typisk træningsuge

Lige nu gør Geoffrey Kamworor alt for at komme i bedst muligt form til CPH Half, og en typisk træningsuge kunne se sådan ud:

Mandag: 20-26 km roligt løb fordelt på to ture
Tirsdag: Intervaller på banen
Onsdag: 26 km roligt løb fordelt på to ture
Torsdag: lang tur 30-35 km
Fredag: 26 km fordelt på to ture
Lørdag: fartleg, distance og tempo varierer fra uge til uge
Søndag: fri, og tiden bruges med sin kone og to børn samt med besøg i kirken og hos sine forældre.

 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Inspired by what drives him in life and pushes him to always keep chasing his goals, @geoffreykamworor, 3 x world Half Marathon champion, has designed this year’s CPH Half shoe, available now it cphhalf.com/nike 👟 On the back it says “there is no finish line”, and inside the shoe is shows Geoffreys PB, because that it what pushes him to do better every time he puts on his trainers. What keeps you motivated?🔥 . . #cphhalf #theplaceforbreakinglimits #justdoit #thereisnofinishline

Et opslag delt af Copenhagen Half Marathon (@cphhalf) den