Udgivet

En nordisk løber, der kan konkurrere med de bedste afrikanere? Det norske løbefænomen Sondre Moen er svaret, og han er klar ved CPH Half.

Tilbage i 2017 slog Sondre Moen for alvor sit navn fast på den internationale løbescene.

Først løb han 59:48 minutter på halvmaraton. Og godt en måned senere vandt han Fukuoka Marathon i Japan i ny europæisk rekord.

Ved den lejlighed slog han blandt andet Stephen Kiprotich fra Uganda, som tidligere har vundet både OL og VM på distancen, samt Bedan Karoki fra Kenya, som bl.a. var blevet nummer to ved London Marathon det år.

Nu er han indehaver af den tredje hurtigste halvmaratontid sat af en europæer nogensinde, ligesom han er den første ikke-afrikanske atlet nogensinde, der har løbet hurtigere end 2:06 på maratondistancen.

På vej tilbage

Siden hans gennembrud har Sondre Moen i perioder været plaget af skader.

Men nu er han tilbage og klar til at løbe stærkt ved CPH Half.

”Det er en flad rute og nordiske vejrforhold samt et stærkt felt, som kommer for at løbe stærkt, og det er også det, jeg ser frem til ved CPH Half. Hvis det er en perfekt dag, kan jeg måske løbe en ny personlig rekord,” siger Sondre Moen.

 

Op- og nedture

Moens sæson har indtil videre været præget af op- og nedture.

Det er blevet til sejre og personlige rekorder, men også til en ufrivillig skadespause, som også gør det svært at sammenligne hans nuværende form med den form, han havde i slutningen af 2017, hvor han løb rigtig stærkt på halvmaraton og maraton.

”Min sæson startede godt, da jeg i februar satte ny norsk rekord på 5 km landevej med en tid på 13.37, og i marts vandt jeg halvmaraton i Gdynia på en bakket og vindfuld rute i tiden 61:18 min. Træningen gik godt, men så blev jeg skadet,” siger det norske løbefænomen.

Alligevel er Sondre Moen netop blevet norsk mester på 10.000 meter, mens det blev til en tredjeplads på 5000 meter.

 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Norsk mester på 10 000m! Sjeldent god stemning på et NM 😃 Takk for alle som kom å heiet oss frem der i varmen🙏 Jeg fikk gode svar å ta med meg mot større utfordringer utover høsten. Stay tuned;-) . . . . 📸 Kondis.no #norgesmesterskapet #friidrett #hamar #norskfriidrett #skvidar #nationals #10k #alwayscomebackstronger #roadtotokyo #nomorespikesforthistime #beliveinthefoam

Et opslag delt af Sondre Nordstad Moen (@sondrenmoen) den

Det er da også på de længere distancer, at Sondre Moen har sit fokus og ser sine egne styrker som løber.

”Min svaghed som løber er, at jeg aldrig har haft en stærk slutspurt, og derfor begyndte jeg ret hurtigt at fokusere på de længere distancer. Min force er, at jeg altid har været meget effektiv og udholdende i et pace omkring 2.55/3.00 min pr. km, og jeg kan godt lide at ligge i flere timer i et hurtigt pace uden en afsluttende spurt, og det passer godt til de længere distancer som halvmaraton og maraton,” siger Sondre Moen.

 

Det er på maratondistancen, at Sondre Moens drømme ligger for fremtiden.

”Min base er kæmpestor efter 10-15 års træning, og jeg er sikker på, at jeg kommer tilbage stærkere end nogensinde før, og min drøm er at vinde en OL-medalje på maratondistancen,” siger Sondre Moen.

 

En træningsuge for Sondre Moen

Sådan ser en typisk træningsuge for Sondre Moen:

Mandag: Lange baneintervaller plus massage

Tirsdag: To lette løbeture og styrketræning

Onsdag: To moderate, lange ture

Torsdag: Korte baneintervaller eller fartleg

Fredag: To lette løbeture plus massage

Lørdag: Lang tur eller specifik maratontur på 30-45 kilometer

Søndag: En recovery-tur