Udgivet

CPH Half ’19 offentliggør et elitefelt af meget høj kaliber anført af såvel mændenes som kvindernes verdensmester fra 2016. Men det bliver ikke en let dag for dem i de københavnske gader.

 

Geoffrey Kamworor og Peres Jepchirchir er på papiret klart de to største navne ved CPH Half.

Deres tidligere meritter taler for sig selv: Kamworor er tredobbelt verdensmester på halvmaraton. Efter gennembruddet med sejren ved VM Halvmaraton 2014 i København er det blevet til yderligere 4 VM-titler i halvmaraton og cross country – og en sejr i New York City Marathon.

Om nogen, så er det Geoffrey Kamworor, der lige nu dominerer halvmaratondistancen.

Jepchirchir er tidligere verdensmester og intet mindre end tidligere indehaver af verdensrekorden på halvmaraton for kvinder. Så på papiret er de to favoritter, når CPH Half skydes i gang den 15. september, men de får hård konkurrence fra to meget stærke elitefelter.

“Det er fantastisk, at Kamworor nu vender tilbage til København, hvor det hele startede. Han har domineret halvmaratondistancen siden 2014, og nu møder han så et felt, der tæller hele 12 løbere med en personlig rekord hurtigere end den magiske time, så det er på ingen måde sikkert, at han vinder, ” siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik.

 

Vil vinde verdensrekorden tilbage

På kvindesiden har han især store forventninger til kenyanske Peres Jepchirchir, som i 2017 satte verdensrekord på halvmaratondistancen.

Efter en langvarig skadespause er hun nu tilbage på jagt efter den verdensrekord, som i hendes fravær er blevet forbedret med 15 sekunder.

“Hun er en fantastisk løber, som også vandt VM i halvmaraton i 2016, men hun skal være i topform for at løbe med sejren ved CPH Half, hvor feltet blandt andet også tæller Tabitha Wambui, som tidligere i år vandt verdens største halvmaraton, Göteborgsvarvet,” siger Jakob Larsen. 

Dertil kommer Brillian Kipkoech, som i år har forbedret sig markant og sandsynligvis står foran sit store internationale gennembrud på halvmaratondistancen, lyder det videre fra Jakob Larsen.

 

Kampen om danmarksmesterskaberne

Med et felt i øverste verdensklasse er det utænkeligt, at en dansk løber kommer først over målstregen. Men der er alligevel meget på spil for de danske løbere.

Den hurtigste dansker kan således kalde sig dansk mester, og hos kvinderne er Anna Holm favoritten, mens det hos herrerne formentlig bliver en kamp imellem den forsvarende mester Thijs Nijhuis og Abdi Akin Ulad.

Titlen som danmarksmester betyder meget for den forsvarende mester.

“At blive dansk mester er meget stort, især på halvmaraton, fordi alle løbere stiller op på samme distance. Jeg håber at kunne gentage sidste års bedrift, dog er Abdi en hård konkurrent. Jeg slog ham tidligere i år ved Royal Run på 10km, men har endnu min første halvmaratonsejr over ham til gode. Jeg glæder mig til, at vi skal duellere gennem Københavns fantastiske gader, hvor stemningen altid er unik,” siger Thijs Nijhuis.

 

Se hele elitefeltet ved CPH Half ’19