Udgivet

OL-svømmer og “bladerunner” Lasse Winther løb sit blot andet halvmaraton ved CPH Half. Han håber, at han med sin deltagelse kan inspirere andre med fysiske handicap til at kaste sig ud i fysiske udfoldelser.

Skrevet af Simon Lessel

 

No leg, no worries.

Sådan lyder et af de hashtags, som Lasse Winther har brugt på sin Instagram i sin træning op til CPH Half. Han mangler nemlig det ene ben, men det bremsede ikke den danske landsholdsvømmer og bladerunner fra at gennemføre CPH Half i fin stil. Og ifølge ham selv også i en fin tid på 1:37:40. Selv den voldsomme regn i målområdet bremsede ikke bladerunneren.

Ruten er rigtig god for mig, fordi der er asfalt hele vejen, og jeg kan kun løbe på asfalt, hvis jeg skal have fart på. Bladen (protesen red.) søger efter den første lige overflade, så hvis der er en sten med en skæv kant, så ryger jeg til siden i stedet for frem og kommer ud af rytmen. Med hensyn til vandstanden på Øster Allé, så tror jeg, at alle led under det. Det var bare at prøve sig frem og håbe på, at man satte foden ned i et eller andet som kunne bruges. Jeg har aldrig set så meget vand på Øster Allé, fortæller han.

 

Lasse Winther Andersen kom i mål kort tid efter, at uvejret havde ramt målområdet.

 

CPH Half er noget særligt

Selvom Lasse Winther har konkurreret på den helt store sportslige scene til blandt andet de paralympiske lege i Rio de Janeiro, så rangerer han alligevel oplevelsen til CPH Half som noget særligt. Især på grund af de mange forskellige stemningsindtryk på ruten, som han oplevede meget intenst.

Både OL i London i 2012 og Rio i 2016 er jo to stævner, hvor toppen af poppen er samlet. På den måde var det en helt anden oplevelse, fordi man til CPH Half er i gang i så lang tid. Især de første 10-12 kilometer glemte jeg helt tiden, fordi der stod så mange mennesker og heppede, og fordi det var min første gang på distancen, så jeg havde travlt med at kigge rundt og nyde opbakningen, fortæller han.

 

 

Vil inspirere andre

Med sin deltagelse i Copenhagen Half vil Lasse Winther gerne vise, at parasport også gerne må betragtes på eliteniveau, og at en atlet med et fysisk handicap ligger lige så mange træningstimer i sin sport for at blive god som folk uden et fysisk handicap. Og så håber han at inspirere andre til at komme i gang.

Jeg vil gerne prøve at give videre til andre, at det godt kan være, at man ikke på papiret har de bedste forudsætninger for at komme i gang, men det at man starter og får gjort noget ved det, er alfa omega. Jeg har fået så mange oplevelser og erfaringer gennem både svømningen og løb, der har gjort, at mit liv er blevet bedre. Jeg håber, at alle uanset om de vejer 20 kilo for meget eller mangler noget af en arm, kan blive inspireret af min historie og komme i gang med noget, fortæller han.