Udsendt fredag den 28. november 2014

Læg en unik oplevelse under juletræet: Cph Half startnumre kan købes fra mandag 1. december

Fantastisk god måde at skabe en folkelighed omkring eliteidræt, siger Marianne Jelved. Fedt at løbe igennem sin hovedstad, siger Pelle Hvenegaard. Kulturministeren og tv-værten taler begge om Copenhagen Half Marathon, som afvikles søndag 13. september 2015 – og som alle kan købe startnummer til fra på mandag kl. 12.

Med få klik er der mulighed for at købe en ganske særlig julegave til sig selv eller til en, der ønsker sig en unik oplevelse, når der på mandag 1. december åbnes for salg af startnumre til Københavns nye verdensklasseløb. Man skal være hurtig på tasterne, for der er et deltagerloft på 25.000 til Copenhagen Half Marathon.

Skønt at være en aktiv del af sin by

Pelle Hvenegaard er en af de motionsløbere, der deltog i VM Halvmaraton i marts, og som er klar igen til Copenhagen Half Marathon. TV-værten er ikke i tvivl om, hvorfor han anbefaler alle landets løbeentusiaster at tilmelde sig Københavns nye verdensklasseløb:

Til VM var det en helt vild og ubeskrivelig god løbeoplevelse. Alene det at blive løftet igennem sin by, der viste sig fra sin allerbedste side, var meget stort. I det hele taget er det fedt løbe igennem sin hovedstad. Og skønt at være en aktiv del af en levende by. Jeg bli’r så glad, når der sker noget i København. Det er det, der gør en by værd at leve i.

Kulturminister og kirkeminister Marianne Jelved synes også godt om, at hovedstaden igen bliver ramme for en stor, international løbefest og byder Copenhagen Half Marathon velkommen med erfaringerne fra VM Halvmaraton:

Det er en fantastisk god måde at skabe en folkelighed omkring eliteidræt – og opleve at vi er fælles om det. Vi er lige gode, uanset om man løber den på to timer eller på ti timer. Vi er med!, lyder det fra Marianne Jelved.

Fantastiske Frederiksberg Allé

Pelle Hvenegaard har allerede kigget lidt på ruten til Copenhagen Half Marathon og glæder sig især over, at han igen skal løbe på Frederiksberg Allé.

Til VM var turen ned af Frederiksberg Allé bare helt suveræn – en slags belønning, fordi den ligger taktisk godt på ruten, der hvor det gør ekstra godt med den gode tilskuerstemning, siger han og fortsætter:

Halvmaraton-distancen passer mig rigtig godt, for man kan time turen og forberede sig. Og distancen er ikke umenneskelig, som maraton er for mig, og omvendt prøver man mere kræfter med sig selv end til f.eks. 5 og 10 kilometers løb.

Pelle Hvenegaard synes, at løb er en god måde at holde sig i form på.

For man kan løbe alle steder og altid have sin sport med sig. Grunden til at jeg bliver ved er, at selvom jeg på hver eneste løbetur synes, at de første 3-4 km er hårde, er det altid rigtig fedt derefter.

Fakta om Copenhagen Half Marathon

Copenhagen Half Marathon bygger videre på successen fra IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014 og det populære Powerade Copenhagen Half Marathon, og næste mål er at løfte motionsløb i Danmark til det højeste internationale niveau.

Kontaktinformation

Henriette Leth Nielsen, presseansvarlig Copenhagen Half Marathon: +45 2015 2220