youtube facebook instagram Hent CPH Half Appen flickr
  • en

Udgivet

Fem af verdens bedste halvmaratonløb er gået sammen for at skabe en ny international løbsserie: SuperHalfs.

Den nye, innovative serie samler fem af verdens mest fantastiske halvmaratonløb under én fane med en målsætning om at promovere løb, turisme og bæredygtighed i alle byerne.

Knap 100.000 deltagere forventes at løbe med i de fem ikoniske byer, når serien skydes i gang i 2020. Løberne får adgang til en ”SuperRunner”-oplevelse, som blandt andet inkluderer garanteret start, særlige startnumre med fast track-afhentning, originalt merchandise, et virtuelt SuperRunner-pas, en særlig SuperMedal, når hele serien er gennemført, og endelig chancen for at få deres navn optaget i SuperHalfs Hall of Fame.

 

Fem særlige byer

København, Lissabon, Prag, Valencia og Cardiff er fem fantastiske byer med frem verdensklasse-events. Alle er valgt på baggrund af deres kvalitet, popularitet, beliggenhed og fokus på bæredygtighed.

Deltagerne i SuperHalfs kommer til at løbe i historiske byer med unikke og hurtige ruter. Alle løb er IAAF Label-løb, og tre af dem har for nyligt afholdt verdensmesterskaberne i halvmaraton.

Alle værtsbyerne tilbyder løberne en verdensklasse-oplevelse samtidig med, at de forpligter sig på en række bæredygtighedsmål. Hver enkelt event vil bestræbe sig på at reducere deres eget CO2-aftryk med et fælles mål om at blive den mest bæredygtige serie af halvmaratonløb i verden.

 

Et løbeeventyr

Den nye serie giver løbe-entusiaster en unik mulighed for at forme deres eget løbe-eventyr og blive belønnet for deres indsats med eksklusive fordele. Det eneste, som løberne skal gøre for at starte deres rejse, er at tilmelde sig et af SuperHalfs-løbene i 2020. Efter at have gennemført det første løb i SuperHalfs-kalenderen modtager deltagerne et ”SuperPassport”, og efter hvert løb vil der blive tilføjet et e-stempel på dette personaliserede, virtuelle dokument. Al kommunikation vil være digital, og løberne har 36 måneder til at afslutte serien og blive en ”SuperRunner”.

Denne serie vil skabe værdi for det internationale løbe-community og en ny, enestående mulighed for at løbe, rejse og få sjove oplevelser.

 

For uddybende kommentar

Dorte Vibjerg, adm. direktør i Sparta, som arrangerer CPH Half.Tlf. Nr. 2262 2026

 

De fem løb

EDP ​​Lissabon Half Marathon – 22. marts, 2020

EDP ​​Lissabon Half Marathon fejrer i 2020 sit 30-års jubilæum og er et af de mest populære løb i verden. Dets unikke rute, der starter ved 25 de Abril Bridge, det perfekte vejr og IAAF Road Race Gold-mærket tiltrækker hvert år tusinder af udenlandske løbere. Løbet er også et af ​​de hurtigste halvmaratonløb i verden (mændenes verdensrekord blev sat her i 2010 og slået her i 2018), og verdenseliten er med garanti til start. Løbet er en fantastisk mulighed for at løbe i en smuk by, fuld af historie, med god mad og et af de sikreste steder i Europa.

 

Sportisimo Prag Halvmaraton – 28. marts, 2020

Sportisimo Prag Halvmaraton er mere end 20 år gammelt og arrangeres af RunCzech. Løbet voksede ud af et ønske om at inspirere tjekkerne til at komme ud og løbe. At gøre Tjekkiet til et gladere og sundere sted og for at cementere landets omdømme som et vigtigt løbecenter midt i Europa med den legendariske distanceløber Emil Zatopek som den ledende ånd. Missionen har altid været at gøre løbet perfekt: ​​En hurtig rute, hvor Joyciline Jepkosgei satte kvindernes verdensrekord i 2017, som er krydret med uovertruffen sightseeing inklusive den ærefrygtindgydende Prags Borg. En festivalstemning, der gør begivenheden lige populær blandt løbere og tilskuere, og så har løbet IAAF Gold Label.

 

Copenhagen Half Marathon – 13. september, 2020

CPH half blev grundlagt i 2015 og er blevet berømt verden over for sin kombination af en voldsomt hurtig rute, en kølig og urban nordisk atmosfære og et mildt og moderat varmt september klima, ideelt til at sætte hurtige tider. Raceudgaven ’19 er udsolgt 25.000 løbere står klar til start, og de repræsenterer mere end 100 forskellige nationer, som kan se frem til en enestående sightseeing oplevelse gennem alle de centrale distrikter i København, fyldt med højdepunkter, naturskøn udsigt, underholdning og massiv jubel. Hele byen viser sin støtte og efterlader dig med en følelse af at have gennemført meget mere end et løb.

 

Cardiff University Cardiff Half Marathon – 4. oktober 2020

Cardiff University / Cardiff Half Marathon er vokset til at blive et af de største og mest spændende gadeløb i Storbritannien. Dens flade, hurtige rute passerer alle byens mest betagende landskaber og ikoniske vartegn, herunder Cardiff Castle, fyrstedømme-stadionet, det historiske Civic Center og den fantastiske Cardiff Bay. Tusinder af tilskuere hepper på alle løberne i en by, der er berømt for sin sportslige lidenskab. Cardiff er en livlig hovedstad med unikke attraktioner, sportsstadioner i verdensklasse, pulserende underholdning, spisesteder ved vandet og tilsyneladende uendelige parkområder. Løbet er vokset markant siden starten i 2003, og tiltrækker et felt på over 27.500 registrerede løbere heriblandt atleter i verdensklasse.

 

Valencia Half Marathon Trinidad Alfonso EDP – 26. oktober 2020

Valencia Half-Marathon Trinidad Alfonso EDP er blevet verdens hurtigste løb og er en ‘kan ikke gå glip af’ begivenhed for både nationale og internationale løbere. Løbet har været udsolgt to år i træk. Tallene for begivenheden er spektakulære og inkluderer kvindernes verdensrekord, sat af Joyciline Jepkosgei i 2017 (1h04: 51), og mænds verdensrekord, der blev sat af Abraham Kiptum i 2018 (58:18). For sjette år i træk var løbet i 2018 Spaniens hurtigste halvmaraton. Hele byen bakker op om begivenheden, og Valencia har ikke kun et behageligt, mildt klima, men også en rute, der er flad og designet til at være lynhurtig.