youtube facebook instagram Hent CPH Half Appen flickr
  • en

Udgivet

Maja Alm og Abdi Ulad vandt DM-titlerne ved CPH Half. Især Maja Alms sejr var suveræn.

 

Der var på forhånd lagt op til en dyst om DM-titlerne mellem Maja Alm og Anna Holm hos kvinderne og Abdi Ulad og Thijs Nijhuis hos herrerne, og sådan blev det.

Maja Alm vist dog hurtigt, at hun var i en klasse for sig, da hun allerede efter 10 kilometer var et minut foran Anna Holm.

Det forspring udbyggede hun resten af løbet, så hun vandt med næsten tre minutter. Hun krydsede således målstregen i den fremragende tid 1.11.54, hvilket er en fantastisk debut.

“Det var så fedt at prøve! Jeg har jo aldrig prøvet noget lignende. Det var så fedt med alle de publikummer derude! Jeg er virkelig blevet heppet hele vejen rundt.”

Sådan lød det fra Maja Alm, der dog er vant til at vinde. Hun er nemlig 7 gange verdensmester i orienteringsløb.

Tidligere danmarksmester Anna Holm, som træner op til Frankfurt Marathon, kom i mål i tiden 1.14.51, mens Karen Ehrenreich blev nummer tre i tiden 1.14.56.

Tæt dyst hos herrerne

Hos herrerne var der mere kamp om titlen.

Abdi Ulad lagde sig hurtigt i spidsen for DM-feltet, men han fik aldrig for alvor distanceret Thijs, omend han ved 15 kilometer var 37 sekunder foran.

Thijs fik dog halet ind igen, og i mål var han 19 sekunder efter Abdi. Thijs måtte dog arbejde hårdt for sin andenplads, da både Simon Kønigsfeldt og Andreas Lommer kom lige efter, og der var således kun to sekunder mellem Thijs på andenpladsen og Andreas på fjerdepladsen.