Udgivet

Kvindernes verdensmester kommer til CPH Half

Den regerende verdensmester står klar på startstregen til CPH Half den 16. september. Hun bliver en del af det stærkeste kvindefelt nogensinde.

Opdateret: Der er desværre modtaget afbud fra Netsanet Gudata grundet skade.

 

Indtil nu har det været mændene, der har jagtet verdensrekorder ved CPH Half. Men i år bliver det anderledes.

Det er nemlig meldt ud, at man går efter verdensrekorden hos kvinderne også, og blandt det stærkeste kvindelige elitefelt nogensinde kommer vi bl.a. til at se den forsvarende verdensmester på halvmaratondistancen og verdensrekordholder i et rent kvindefelt, Netsanet Gudeta.

“Jeg tør godt sige, at vi aldrig har haft et stærkere kvindeligt elitefelt. (..) Det er løbere fra den absolut øverste hylde, og de kommer til København i absolut topform,” siger Henrik Paulsen, sportschef i Sparta Atletik.

 

Verdensmesteren stiller til start

Kvindernes felt tæller blandt andet verdensmesteren Netsanet Gudeta, som også har den nuværende verdensrekord i et rent kvindefelt, der lyder på 66 minutter og 11 sekunder.

Gudeta vil dog få hård modstand. Joan Chelimo Melly, som blev nummer to ved Copenhagen Half Marathon sidste år, kommer nemlig tilbage for at forbedre sin placering. Udmeldingen lyder, at hun kommer til København for at sætte ny verdensrekord, hvilket kræver en tid på under 64.51 minutter.

Verdensmesteren og verdensrekordholder Gudeta kommer til CPH Half

Det er ifølge tidligere eliteløber og nuværende løbeekspert, Henrik Them, ikke urealistisk.

“Copenhagen Half har fået den status, som Berlin Marathon har på maratondistancen. Det er her, man kommer for at løbe stærkt og sætte ny verdensrekord,” siger Henrik Them.

Og netop Gudeta og Melly har vist, mener Them, at de er to af de kvinder, som aktuelt har kapaciteten til at sætte verdensrekord.

Læs også: Vinder af Berlin Halvmarathon vil angribe verdensrekorden i København