Udgivet

Rygtet går, at København er stedet, man sætter verdensrekord på halvmaratondistancen. To kandidater til verdensrekorden er allerede bekræftet til CPH Half.

 

“Jeg kommer til København for at sætte en ny verdensrekord,” 

Sådan lyder det fra den 28-årige kenyaner Erick Kiptanui, som nu er bekræftet til at stille til start ved Copenhagen Half Marathon søndag den 16. september. Og han har noget at have udmeldingen i.

Erick løb nemlig tidligere i år så hurtigt som 58:42 ved Berlin halvmaraton. En tid, der blot er 19 sekunder fra den nuværende verdensrekord og to sekunder fra den hurtigste tid løbet i verden i de sidste 7 år, nemlig Abraham Cherobens vindertid på 58:40 fra CPH Half 2017.

 

Kiptanui og forsvarende CPH Half-vinder mødes

Netop Cheroben er ligeledes på startstregen den 16. september, og han kommer også til København for at løbe stærkt.

“Efter min mening er Copenhagen Half stedet, hvis man gerne vil løbe stærkt. Jeg havde et fantastisk løb sidste år, og jeg kommer igen i år for at vinde løbet,” siger sidste års vinder.

Udover Cheroben og Kiptanui er Alex Korio også klar til at løbe i København, hvor han blev nummer tre sidste år i tiden 58:51 minutter.

Han var dermed en af hele tre løbere ved CPH Half, der kom i mål på under 59 minutter og dermed var med til at skrive historie

Organizers expect world lead times at the CPH Half 2018

Sparta og Dansk Atletik Forbund, der arrangerer CPH Half, forventer verdensklassetider, når løbet afholdes for fjerde gang søndag den 16. september.

 

Forudsætningerne er på plads

Man kan aldrig garantere en verdensrekord, da alt skal gå op i en højere enhed. Men med tre løbere med en personlig rekord på under 59 minutter, som alle er sat inden for det seneste år, og en rute som den ved CPH Half, så er forudsætningerne så gode, som de kan blive.

“København har en af de hurtigste ruter i verden. Vi har set det både ved IAAF World Half Marathon tilbage i 2014 og ved de tider, som er løbet ved Copenhagen Half Marathon. CPH Half er ligeledes placeret i en god weekend i begyndelsen af efteråret lige før de fleste store efterårsmaratons og med et bredt elitefelt anført af Cheroben og Kiptanui, så er alle ingredienserne til en fantastisk tid tilstede, hvis ellers vejret viser sig at være gunstigt,” lyder det fra Geoff Wightman, der er mange-årig kommentator ved blandt andet VM i atletik, London Marathon og Copenhagen Half Marathon.

Scenen er dermed sat til et nyt angreb på verdensrekorden i hovedstadens gader den 16. september.

Læs også: Tre mænd under 59 minutter ved historisk hurtigt CPH Half