CPH Half
Se resultater fra
CPH Half 2023

CPH Half 2023 – Var du med i 2023? Så kan du finde dit resultat her

Løbets historie
Sæt dig godt tilrette med
en lille historie om et
stort løb.

Historien om Copenhagen Half Marathon

Det føles næsten som om, at Copenhagen Half Marathon altid har været her, men faktisk er løbet kun 10 år gammelt. Copenhagen Half Marathon – eller CPH Half som løbet også bliver kaldt – bygger på VM Halvmaraton, som blev afholdt i København i 2014. Her kunne almindelige løbere tilmelde sig og deltage i halvmaraton på samme rute som eliten, og med 30.000 deltagere blev løbet det 4. største halvmaraton i verden i 2014.

I partnerskab med Nordea-fonden, Sport Event Danmark samt Københavns og Frederiksberg Kommune gik Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik & Motion derfor sammen om at skabe et årligt tilbagevendende løb i verdensklasse, nemlig Copenhagen Half Marathon.

Allerede før debutudgaven i 2015 fik løbet Det Internationale Atletik Forbunds Road Race Bronze Label. Det skete i januar 2015. Et år senere – i januar 2016 – blev Copenhagen Half Marathon som det første løb i Norden tildelt Det Internationale Atletik Forbunds Road Race Silver Label, og i marts 2017 opnåede Copenhagen Half Marathon IAAF’s Gold Label – et stempel, som kun gives til de førende løb i verden. Kriterierne for at modtage et IAAF label inkluderer områder som elitefelt, afspærring, sikkerhed, resultatformidling, kommunikation, tv-dækning m.m.

Siden er løbet blevet afholdt hvert år med undtagelse af 2020, hvor eventet blev aflyst på grund af Covid-19.

Genoplev stemningen
Mærk glæden
Vi har altid masser af fotografer til CPH Half – både til start, i mål og ude på ruten. Se deres mange pletskud her.
Se replay
CPH Half er altid et brag af en løbefest. Og det er ikke bare noget vi siger. Genoplev stemningen fra de tidligere år i vores videoarkiv her.