fbpx
Vi laver løb med omtanke

Copenhagen Half Marathon er organiseret af nonprofit idrætsforeningen Sparta Atletik & Løb. Som nonprofit idrætsforening gør vi os umage for at tage medansvar for det samfund, vi er en del af. Det gør vi blandt andet ved at skabe mulighed for at bevæge sig i en ren by, vise omtanke for vores lokale og globale miljø og tilbyde gode idrætsfaciliteter for alle – på tværs af sociale skel.

Som idrætsforening har vi også fokus på sociale initiativer. Vi ønsker at give tilbage til vores lokalsamfund og hjælpe andre foreninger i Københavnsområdet såvel som enkeltpersoner, der ellers ikke havde haft muligheden for at få denne type oplevelser.

Vi tror på, at store begivenheder som Copenhagen Half Marathon, der nyder stor synlighed og opmærksomhed både nationalt og internationalt, har en forpligtelse som rollemodeller.

Derfor vil vi gerne være et godt eksempel, når det kommer til at vise hensyn og omtanke for miljøet. Vi har derfor taget mange nye initiativer til at reducere vores aftryk:

Hvad vi allerede gør
Print on site af startnumre
Vi printer først deltagernes startnumre, når de afhenter deres startpakke. Det er med til at mindske spild af materialer for de deltagere, som er blevet forhindret i at deltage i løbet og ikke afhenter.
Plastfri kopper
Vi anvender bio-nedbrydelige 100% plastfri drikkekopper for at eliminere brugen af engangsplastik.
Vandflasker fra Aqua d’Or
Vi uddeler vandflasker fra Aqua d’Or lavet af 100% genbrugsplast. Panten doneres til SMIL-fonden, så husk at aflevere dit pant i de opstillede pantbure i målområdet.
Postevand
Vi serverer postevand på vores forplejningszoner der er tappet direkte fra byens brandhaner af Hofor for at undgå unødvendig transport og emballage.
Regnslag
Vi bruger bionedbrydelige regnslag lavet af majsstivelse.
Race bags
Vi bruger genbrugelige race bags lavet af genanvendeligt materiale.
Digital kommunikation
Vi har udskiftet trykt deltagermateriale ud med udelukkende digital kommunikation, herunder startkort, løberguides og anden deltagerinformation.
Konfetti
Vi bruger hverken konfetti, ikke-biologisk nedbrydelige balloner og lignende materialer under løbet.
Drop zones
På ruten har vi drop zones, hvor løberne kan smide emballage fra deres drikke- og energiprodukter. På den måde kan vi lettere opsamle alt skrald på ruten og passe bedre på vores lokalmiljø.

Socialt ansvar

Vi støtter lokalmiljøet

Vi rekrutterer de fleste af vores frivillige gennem lokale sportsklubber og andre foreninger, hvor klubberne betales for det arbejde deres frivillige udfører. Tilsammen bidrager Sparta Atletik & Løb herigennem med 2,5 millioner kroner årligt til idrætten i København.