Bliver der skrevet historie i København den 15. september?
By Thor Schnetler
Fredag, 19. april

Jacob Kiplimo går efter at slå sin egen verdensrekord, når han stiller op til Copenhagen Half Marathon

Senere i år når startskuddet lyder til den 10. udgave af det ikoniske Copenhagen Half Marathon, så bliver det med en af verdens største stjerner på halvmaraton distancen. Verdensrekordholder, Jacob Kiplimo, har nemlig meldt sin ankomst.

Og han er ikke en hvilken som helst løber på halvmaratondistancen.

På trods af sine kun 23 år, har Jacob Kiplimo fra Uganda allerede etableret sig som en af verdens førende langdistanceløbere kronet med verdensrekorden på halvmaraton på bare 57 minutter og 31 sekunder sat i Lissabon i 2021. I år viser han også fremragende form, hvor han tilbage i marts vandt World Athletics Cross Country Championships i Beograd.

Kiplimos tilstedeværelse til årets event understreger, at den flade rute i København udgør en af verdens absolut hurtigste halvmaratonruter. Løbet slanger sig gennem en hovedstad fyldt med tilskuere, massiv underholdning og leverer dermed en kulisse af folkefest, der tiltrækker mange udenlandske deltagere.

”Vi er stolte af, at Jacob Kiplimo stiller til start i København. Hans deltagelse er et tydeligt bevis for, at Copenhagen Half Marathon er etableret som et af de mest prestigefyldte og hurtigste halvmaratonløb i verden og kan tiltrække både den absolutte verdenselite og rekordmange deltagere fra både Danmark og udlandet,” udtaler Dorte Vibjerg, adm. direktør for arrangørerne, Sparta Atletik & Løb.

Rift om København

I år blev Copenhagen Half Marathon udsolgt rekordtidligt efter kun 39 dage. Det vidner om, at løbets popularitet og tiltrækningskraft fra både bredden til eliten er stor. Den 15. september kan deltagerne og tilskuerne se frem til en dag fyldt med spænding, fart og fantastiske oplevelser uanset, om de selv løber med eller skal heppe på Jacob Kiplimo og resten af feltet gennem København og Frederiksberg.

Det øvrige elitefelt for mænd og kvinde følger senere.

Fakta om Jacob Kiplimo

  • Kiplimo satte verdensrekord i Lissabon i 2021 i tiden 57:31
  • Kiplimo er født i Uganda den 14. november 2000 (23 år)
  • Kiplimo vandt VM Cross i Beograd, 10 kilometer, i år den 30. marts
  • Øvrige meritter tæller blandt andet:
    • Bronze til De Olympiske Lege 2020 på 10.000m
    • Vinder af 5000m og 10 kilometer til Commonwealth Games i 2022
    • Ugandiske rekordindehaver på 3000m