CPH Half-løbere toppede donation til SMILfonden op til 45.000 kr.
By Deniz Sparta
Torsdag, 22. februar

CPH Half-løbere hævede samlet donation til SMILfondens alvorligt og kronisk syge børn til 45.000 kr.

27.000 CPH Half-løbere satte søndag fart under en indsamling til et virkelig godt formål.

Når løbsdeltagerne returnerede deres Aqua d’Or vandflaske i målområdet, gik panten nemlig direkte og ubeskåret til at hjælpe alvorligt og kronisk syge børn via SMILfonden. SMILfonden er en velgørende organisation, der med stifter og direktør Sisse Fisker i spidsen arbejder for at støtte SMIL-børnene og deres familier.

Søndag løb Sisse Fisker selv CPH Half sammen med sønnen Isak og hans to fodboldkammerater for at samle ind til SMILfonden.

CPH Half var det sidste løbsevent i 2023 arrangeret non-profit af Sparta Atletik & Løb. I alt har Sparta Atletik & Løb doneret 45.000 kr. til SMILfonden i 2023.

 

 

SMILfonden blev grundlagt i 2014 af tidligere tv-vært Sisse Fisker, der også selv er en ihærdig løber. Og søndag løb hun selv CPH Half sammen med sin søn Isak og hans to fodboldkammerater for at samle ind og sætte fokus på det gode formål.

Da Sisse Fiskers to drenge var små, var de selv indlagt med alvorlig sygdom. Mens drengene var indlagt, fik Sisse idéen til at lave en velgørende forening, der kan være med til at forsøde livet for familier, som kæmper med kronisk og alvorlig sygdom.

“Det er så vigtigt, at vi forkæler de her børn og deres familier, der til daglig kæmper en sej kamp med deres sygdom. At vi giver dem en pause fra sygdommen, og at de møder andre børn, søskende og forældre, der er i samme situation som dem selv, så de ikke føler sig alene og får mere overskud i hverdagen,” – siger Sisse Fisker.

 

Til Breakfast Run i Tivoli dagen før Copenhagen Marathon blev der også løbet til fordel for SMILfonden. I alt har Sparta Atletik & Løb doneret 45.000 kr. til SMILfonden i 2023.

Hvad arbejder SMILfonden for?

  • SMILfonden skaber værdifulde fællesskaber og øger livskvaliteten for familier med alvorligt og kroniske syge børn på tværs af diagnoser.
  • SMILfonden giver børnene en vigtig pause fra sygdom gennem sociale aktiviteter både på og udenfor hospitalerne, fx sociale aktiviteter på hospitalerne og sommercamps, netværksture og rådgivning.
  • SMILfonden drager omsorg og giver energi og overskud til familierne, så de kan klare sig gennem et liv, hvor hverdagen er præget af sygdom.