fbpx
Aldrig før er 27.000 startnumre fløjet udover rampen til CPH Half
By Christian thestrup
Onsdag, 28. februar

Blot 39 dage tog det. 27.000 startnumre til Copenhagen Half Marathon 2024 er blevet revet væk siden åbningen d. 1. december. Det er rekordhurtigt og over forventning, lyder det.

 

Tilmeldingerne til årets Copenhagen Half Marathon er strømmet ind, siden salget åbnede d. 1. december. Knap 700 tilmeldinger er dagligt kommet til, og det betyder, at arrangøren, Sparta Atletik & Løb, kan melde udsolgt allerede 8 måneder før, startskuddet til det ikoniske halvmaraton lyder. Både i 2022 og 2023 har Sparta Atletik & Løb tændt den røde lampe forud for løbsdagen – hhv. ni dage før med 25.000 tilmeldte og tre måneder før med 27.000 tilmeldte. At det i år blot skulle tage 39 dage overrasker adm. direktør i Sparta Atletik & Løb, Dorte Vibjerg:

”Salget til Copenhagen Half Marathon er gået over alt forventning. Efter de seneste års udsolgt havde vi en forventning om, at vi også i år ville få 27.000 løbere på startstregen ved det nye startområde på Jagtvej, men det er kommet bag på os, at det gik så stærkt,” lyder det fra Dorte Vibjerg, der peger på to mulige forklaringer.

”Vi ser en generel tendens til, at flere og flere gerne vil deltage i løbsarrangementer. Og så tror vi også på, at det har haft en god effekt, at vi i rigtig høj grad har taget deltagernes tilbagemeldinger til os, og at vi på baggrund af evalueringen af 2023 har flyttet start og mål tilbage på Østerbro med fokus på en endnu stærkere afvikling og smidigere logistik.”

Ud over CPH Half er Sparta Atletik & Løb også arrangør af Copenhagen Marathon d. 5. maj 2024. Dette løb nærmer sig også med hastige skridt udsolgt. Således er der under 2.000 startnumre tilbage, før kapaciteten på 15.000 deltagere er nået.

Fakta om Copenhagen Half Marathon:

  • Copenhagen Half Marathon 2024 skydes i gang d. 15. september kl. 9.30.
  • Start og mål bliver på Østerbro med målområde ved Fælledparken
  • Kapaciteten er 27.000 deltagere
  • CPH Half 2023 blev udsolgt ca tre måneder før løbsdagen. 27.000 deltagere stillede til start.
  • CPH Half er løbet, hvor man kan bryde grænser på en rute, der er designet lige præcis med det formål

Videresalg

Sparta er på vej med en ny og sikker platform til videresalg, hvis man er så uheldig, at man ikke nåede at få billet. Platformen forventes at være i luften omkring 1. februar, så hvis man vil købe/sælge/overdrage startnumre til CPH Half 2024, anbefaler vi, at man venter, til platformen er i luften.