Mens du løber, støtter du alvorligt syge børn igennem SMILfonden
By Deniz Sparta
Onsdag, 22. februar

Når du løber CPH Half, hjælper du med at give syge børn en pause fra alvorlige og kroniske sygdomme.

Løb kan handle om mange forskellige ting. Glæde, sundhed, sportslige resultater og socialt samvær er nogle af de ting, mange får ud af at løbe.

Men når du løber CPH Half, hjælper du også samtidig syge børn til at få et bedre liv.

CPH Half samarbejder nemlig med SMILfonden, som er en velgørende forening, der støtter børn med alvorlige og kroniske sygdomme på tværs af diagnoser. Sygdomme, som mange af børnene skal leve med resten af livet.

SMILfonden blev grundlagt i 2014 af tidligere TV-vært Sisse Fisker, der også selv er en ihærdig løber. Sisse havde selv været indlagt med sine to drenge og oplevede, hvordan hårdt det var for både børnene og deres familier at gå igennem svær sygdom.

Mens drengene var indlagt, fik Sisse Fisker idéen til at lave en velgørende forening, der kan være med til at forsøde livet for familier, som kæmper med kronisk og alvorlig sygdom.

“Det er så vigtigt, at vi forkæler de her børn og deres familier, der til daglig kæmper en sej kamp med deres sygdom. At vi giver dem en pause fra sygdommen, og at de møder andre børn, søskende og forældre, der er i samme situation som dem selv, så de ikke føler sig alene og får mere overskud i hverdagen,” – siger Sisse Fisker.

På søndag løber Sisse Fisker selv sammen med en af sine drenge og to fodboldkammerater for at samle ind til SMILfonden.

 

Sådan støtter du SMILfondens børn

  1. Når du kommer i mål får du udleveret en vandflaske fra Aqua d’Or i 100% genbrugsplast.
  2. Aflever din tomme Aqua d’Or vandflaske i pantburene i målområdet – al pant går ubeskåret til SMILfonden
  3. Du kan også sende en donation direkte til SMILfonden på MobilePay nr. 372510

 

Hvad arbejder SMILfonden for?

  • SMILfonden skaber værdifulde fællesskaber og øger livskvaliteten for familier med alvorligt og kroniske syge børn på tværs af diagnoser.
  • SMILfonden giver børnene en vigtig pause fra sygdom gennem sociale aktiviteter både på og udenfor hospitalerne, fx sociale aktiviteter på hospitalerne og sommercamps, netværksture og rådgivning.
  • SMILfonden drager omsorg og giver energi og overskud til familierne, så de kan klare sig gennem et liv, hvor hverdagen er præget af sygdom.