Hvem kan stille op til DM?

Kun aktive medlemmer af en løbe-/atletikklub registreret under Dansk Atletik Forbund har mulighed for at stille op til DM. Ved tilmelding til CPH Half gennem en DAF-klub, tilmeldes man automatisk både CPH Half og DM.

 

Tilmeldingsprocedure

Alle DAF-klubber modtager detaljeret information om, hvordan de kan tilmelde deres medlemmer, samt link og passwords.  

Klubberne kan vælge at tilmelde sine medlemmer til DM på en af de to måder, som er beskrevet nedenfor.

  • Klubben tilmelder sine medlemmer
  • Medlemmerne foretager selv tilmelding

Bemærk! Link og password til tilmelding må udelukkende benyttes af klubmedlemmer. Familie og venner mv. skal tilmelde sig via den normale tilmeldingsprocedure, som du finder her

Har du som klubmedlem ved en fejl lavet en ordre uden om klubbens tilmeldingslink, bedes du sende en mail til [email protected] hurtigst muligt, så du kan blive flyttet til klubbens samlede liste og dermed også DM-deltagerlisten.

 

Tilmeldingsfrist

Sidste frist for tilmelding til DM er 72 timer før start, dvs. torsdag den 13. september kl. 11.15. Eftertilmelding til DM er ikke muligt.

 

Startlister

Når du er tilmeldt gennem din klub, vil dit navn fremgå af startlisten, som er opdelt for hhv. CPH Half og DM.

Startlisten vil fremgå her senere.

 

Spørgsmål vedrørende DM

Alle DAF-klubber modtager detaljeret information om tilmeldingsprocedurer samt link og passwords. Klubmedlemmer skal derfor blot henvende sig til den ansvarlige i klubben ved eventuelle spørgsmål.

Ved problemer og øvrige henvendelser, skriv til [email protected]

 

Seedning af DM-eliteløbere

Efter sidste tilmeldingsfrist seedes op til 16 kvinder og 16 mænd, som er tilmeldt DM, og som opfylder de gældende kvalifikationskrav (krav følger).

De seedede DM-deltagere vil indgå i løbets samlede elitefelt og har dermed ret til at konkurrere på bruttotid (alle øvrige DM-deltagere konkurrerer på nettotider), lige som de har ret til privat væske.

 

Afhentning af startpakke

Alle DM-deltagere, inklusive dem, der er seedet til at indgå i elitefeltet, skal afhente deres startpakke på Copenhagen Half Marathon Expoen i Sparta Hallen den 13. – 15. september.

 

Startplacering og tider

De seedede DM-deltagere vil indgå i løbets samlede elitefelt. De har dermed ret til en elitestartplacering og konkurrerer på bruttotid. For adgang til elitefeltets startsektion er fremvisning af startnummer påkrævet.

Det er udelukkende i seniorklassen, at der konkurreres på bruttotider. Alle øvrige DM-deltagere konkurrerer på nettotider og vil på lige fod med løbets øvrige deltagere blive tildelt en startplacering i henhold til deres forventede sluttid.

Vinderne af Danmarksmesterskaberne i halvmaraton (nr. 1, 2 og 3 M/K) findes således på baggrund af bruttotider, mens veteranklasser og hold afgøres på nettotider.

Nærmere information om startplacering og inddeling af startsektionerne følger tættere på løbet.

 

Bagage og omklædning

Før og efter løbet har eliten adgang til eliteteltet ved start- og målstregen, og der vil være mulighed for at aflevere overtrækstøj og bagage ved startstregen.

Øvrige DM-deltagere henvises til den almindelige bagageopbevaring.

 

Forplejningsdepoter og privat væske

Løbets forplejningsdepoter er opstillet i overensstemmelse med Dansk Atletik Forbunds reglement. Ifølge dette reglement skal det være en official, der deler væsken ud, og alternativt kan løberen selv tage væsken fra bordet.

Seedede DM-løbere har desuden mulighed for at medbringe privat væske, som opstilles på de officielle forplejningsdepoter. De seedede DM-løberes væske opstilles på tydeligt markerede borde, og hvert bord er bemandet med en official, som ikke varetager den samme eller en anden funktion for det generelle depot.

Eliteløbere vil modtage yderligere information om privat væske.

 

Præmieoverrækkelse

DM-vinderne (nr. 1, 2 og 3 M/K senior) præmieres på scenen i forbindelse med løbets officielle præmieceremoni.

DM-medaljer i ungseniorklassen (U23) og veteranklasserne (30+) vil blive uddelt ved en ceremoni senere på dagen, når alle resultater er tilgængelige. Der uddeles både individuelle og holdmedaljer i hver klasse.

 

Klubtøj

Alle DM-løbere skal stille op i reglementeret klubtøj. DAF’s regler for klubtøj kan læses her.