Copenhagen Half Marathon er vært for DM Halvmaraton 2019. Alle deltagere i CPH Half med dansk nationalitet deltager automatisk i DM. Læs mere nedenfor.

 

Hvem kan stille op til DM?

Nye regler vedtaget af Dansk Atletik gør, at man ikke længere skal være medlem af en klub for at stille op til DM.

Derfor er alle løbere af dansk nationalitet, som er tilmeldt CPH Half senest 72 timer før løbsstart, automatisk med i DM Halvmaraton.

Dog er der en særlig ansøgningsprocedure for dig, der forventer at kunne løbe en rigtigt god tid og ikke mindst opnå en podieplacering (top 3) til DM senior, og derudover skal man fortsat være medlem af en klub under Dansk Atletik for at kunne deltage i DM for hold.

 

Sådan er du med i DM

Når du er tilmeldt CPH Half og angivet din nationalitet til dansk, er du automatisk tilmeldt DM.

Du kan vinde medaljer i klasserne ungsenior (U23), masters (aldergrupper 30 år og op) og DM senior. I modsætning til de øvrige klasser, afgøres DM senior på bruttotider (dvs. først over målstregen), så derfor er det afgørende, at du bliver seedet til at starte i en af de forreste startgrupper, hvis du har chancer for at vinde.

Du kan kun deltage i DM hold, hvis du er medlem af en klub.

 

Præmieceremoni

Der er præmieceremoni for vinderne af DM senior på hovedscenen kl. 13.00 – 13.15. Præmieceremonien for DM masters (aldersgrupper fra 30 år+) og DM ungsenior finder sted på DM-scenen i Runners Area kl. 15.00.

Når du er kommet i mål, kan du se på resultatlisterne (i CPH Half appen eller på cphhalf.dk), hvilken placering du har opnået, og om du har fået en top 3/podie-placering i din aldersgruppe.

 

Ansøg om seedning til DM senior

Hvis du forventer at kunne løbe med om medaljer eller en placering inden for de nedenstående tider, skal du ansøge om at blive seedet til DM senior-feltet senest den 8. september.

Dette skyldes, at DM senior afgøres på bruttotider (først over målstregen). Derfor er det afgørende, at du som seedet løber får mulighed for at starte i forreste i DM-feltet.

Du skal søge om seedning til DM senior, hvis du forventer at løbe inden for følgende tider:

  • Under 72 minutter for mænd
  • Under 1t:25 for kvinder

For at ansøge, skal du først være tilmeldt CPH Half. Dernæst skal du skrive til [email protected] og oplyse fulde navn og startnummer (tildeles først ca. 2 uger før løbsdato) eller ordrenummer.

OBS! Man bliver ikke seedet, hvis man ikke har ansøgt. Der opfordres derfor til at ansøge om seedning. 

 

Frister for ansøgning

8. september kl. 11.15: Første frist for ansøgning om seedning

10. september: Den foreløbige liste over seedede løbere bliver offentliggjort. Se den endelige startliste her

12. september kl. 11.15: Der lukkes endeligt for tilmelding til DM og rettelser til startlisten (72 timer før start)

Eftertilmelding til DM er ikke muligt!

 

Startplacering og konkurrencevilkår for seedede og ikke-seedede løbere

Alle, undtaget løbere, der er seedet til DM senior-feltet, starter i den startgruppe, man har fået tildelt på baggrund af forventet sluttid, og man konkurrerer på nettotid. Nettotiden er den tid, der går, fra du krydser startstregen, til du er i mål.

Når du er seedet til DM senior-feltet, konkurrerer du på bruttotid og får derfor lov at starte i en af de forreste startgrupper. Når man konkurrerer på bruttotid, betyder det nemlig, at det er dem, der kommer først over målstregen, som har vundet. DM afgøres altid på bruttotid.

Nærmere information om startplacering og inddeling af startsektionerne følger tættere på løbet.

 

Spørgsmål vedrørende DM

Alle klubber under Dansk Atletik modtager detaljeret information om tilmeldingsprocedurer samt link og passwords. Klubmedlemmer skal derfor blot henvende sig til den ansvarlige i klubben ved eventuelle spørgsmål.

Alle øvrige henvendelser om DM kan rettes til  [email protected]

 

Afhentning af startpakke

Alle DM-deltagere, inklusive dem, der er seedet til at indgå i DM senior-feltet, skal afhente deres startpakke på Copenhagen Half Marathon Expoen i Sparta Hallen inden løbet.

 

Praktisk information og forplejning

Praktisk information om opvarmning, omklædning, mulighed for at medbringe privat væske osv. sendes ud per e-mail inden løbsdagen.