Copenhagen Half Marathon er vært for DM Halvmaraton 2020 (senior og ungsenior). Alle deltagere i CPH Half med dansk nationalitet deltager automatisk i DM. Læs mere nedenfor.

 

Hvem kan stille op til DM?

Nye regler vedtaget af Dansk Atletik gør, at man ikke længere skal være medlem af en klub for at stille op til DM.

Derfor er alle løbere af dansk nationalitet, som er tilmeldt CPH Half senest 72 timer før løbsstart, automatisk med i DM Halvmaraton.

Dog skal man fortsat være medlem af en klub under Dansk Atletik for at kunne deltage i DM for hold. DM masters ’20 afholdes ikke ifm. med CPH Half.

 

Sådan er du med i DM

Når du er tilmeldt CPH Half og har angivet din nationalitet til dansk, er du automatisk tilmeldt DM. Du kan dog kun deltage i DM hold, hvis du er medlem af en klub (der sendes senere mere information ud til klubberne om korrekt tilmelding til DM for hold).

Obs! I henhold til Dansk Atletiks reglement om DM, afgøres DM senior altid på bruttotider (dvs. først over målstregen). Hvis du vil løbe med om podieplaceringer, er det derfor afgørende, at du bliver seedet til at starte i DM-elitefeltet.

DM Ungsenior afgøres på nettotider, men som ungsenior kan man også deltage i DM senior.

Læs om tidskrav og ansøgningprocedure nedenfor.

 

Præmieceremoni

Til CPH Half ’20 kan du vinde medaljer i klasserne senior og ungsenior (U23).

Der er præmieceremoni for vinderne af DM senior på hovedscenen. Når du er kommet i mål, kan du se på resultatlisterne (i CPH Half appen eller på cphhalf.dk), hvilken placering du har opnået.

 

Tilmelding og ansøgning om eliteseedning til DM senior

Hvis du opfylder nedenstående tidskrav, kan du ansøge om eliteindplacering i DM senior-feltet.

  • Under 72 minutter for mænd
  • Under 1t:25 for kvinder

For at ansøge, skal du først være tilmeldt CPH Half. Dernæst skal du skrive til [email protected] og oplyse fulde navn, ordrenummer eller startnummer (startnumre tildeles dog først ca. 2 uger før løbsdato).

Hvis du er medlem af en klub, skal du tilmelde dig via et særligt link, som din klub får tilsendt. Hvis du ikke er medlem af en klub, skal du blot tilmelde dig selv.

 

Frister for ansøgning

Søndag 6. september: Første frist for ansøgning om seedning

8. september: Den foreløbige liste over seedede løbere bliver offentliggjort.

10. september kl. 11.15: Der lukkes endeligt for tilmelding til DM og rettelser til startlisten (72 timer før start)

Eftertilmelding til DM er ikke muligt!

 

Startplacering og konkurrencevilkår for seedede og ikke-seedede løbere

Alle, undtaget løbere, der er seedet til DM senior-feltet, starter i den startgruppe, man har fået tildelt på baggrund af forventet sluttid, og man konkurrerer på nettotid. Nettotiden er den tid, der går, fra du krydser startstregen, til du er i mål.

Når du er seedet til DM senior-feltet, konkurrerer du på bruttotid og får derfor lov at starte i en af de forreste startgrupper. Når man konkurrerer på bruttotid, betyder det nemlig, at det er dem, der kommer først over målstregen, som har vundet. DM senior afgøres altid på bruttotid, mens DM ungsenior og hold afgøres på nettotider.

Nærmere information om startplacering og inddeling af startsektionerne følger tættere på løbet.

 

Spørgsmål vedrørende DM

Alle klubber under Dansk Atletik modtager detaljeret information om tilmeldingsprocedurer samt link og passwords. Klubmedlemmer skal derfor blot henvende sig til den ansvarlige i klubben ved eventuelle spørgsmål.

Alle øvrige henvendelser om DM kan rettes til  [email protected]

 

Afhentning af startpakke

Alle DM-deltagere, inklusive dem, der er seedet til at indgå i DM senior-feltet, skal afhente deres startpakke på Copenhagen Half Marathon Expoen i Sparta Hallen inden løbet.

 

Praktisk information og forplejning

Praktisk information om opvarmning, omklædning, mulighed for at medbringe privat væske osv. sendes ud per e-mail inden løbsdagen.